Weerbericht:
Vandaag af en toe zon, een enkele bui en een stevige wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Museumschip tegen brug, vermoedelijk vandalisme

Toegevoegd: 11-09-2017, 10.17 uur - Update: 11-09-2017, 11.33 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het ex-marineschip Mercuur dat in Vlissingen dienst moet gaan doen als museumschip is vanochtend afgedreven en tegen een brug gebotst. Vermoedelijk gebeurde dat nadat de trossen waren losgesneden.


Vanochtend werd ontdekt dat het schip tegen de Koningsbrug lag. Volgens de gemeente Vlissingen is het schip losgewaaid nadat het was losgeraakt. De politie laat weten dat het schip vermoedelijk doelbewust is losgemaakt. Er zouden namelijk touwen zijn doorgesneden.

De voormalige mijnenveger is pas twee weken terug afgemeerd aan de Vlissingse Houtkade. Nadat sleepkabels waren bevestigd kon de Mercuur rond 09.35 uur los worden gehaald van de brug. De achterzijde van het schip is beschadigd geraakt en volgens de politie lijkt er ook een vlag te zijn gestolen.

De Hr. Ms. Mercuur werd gebouw in de Verenigde Staten. Van dit type werden meer dan 80 schepen gebouwd maar volgens de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen die het schip beheert is de Mercuur één van de laatste overgebleven vrijwel complete exemplaren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (12-9-2017 om 07:01)
Wat zijn dat gemene laffe mensen geweest om de touwen door te snijden wat veel ellende met zich meebrengt en wie betaald de schade van het schip dit is onmenselijk om zo iets op je geweten te hebben
Brokjes (11-9-2017 om 23:27)
Schandalig !
Jac (11-9-2017 om 12:30)
Zucht...... wat is daar nu leuk of stoer aan om de trossen van een schip door te snijden. Zinloze actie..... Of is dit het werk van weer een protestgroep... in dit geval een tegen marineschepen in Vlissingen. Mogen ze bij scheepswerf Damen wel oppassen :-)
Cookie-instellingen beheren