Weerbericht:
Zonnig, morgen in het (uiterste) noorden ook bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op passagiersschip bij Rilland

Toegevoegd: 11-09-2017, 15.48 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Op een passagiersschip bij de Kreekraksluizen in Rilland is vanmiddag brand uitgebroken. Alle personen zijn van boord gehaald.


De brand brak rond 14.00 uur uit op het passagiersschip Magnifique. Volgens de brandweer ontstond de brand in de machinekamer. Hier had isolatiemateriaal van de schoorsteen vlam gevat. De rookontwikkeling is beperkt gebleven tot de machinekamer en heeft zich niet verder verspreid. Een uur na de melding kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Op het schip zat een gemengd gezelschap met mensen uit Polen, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada. Zij zijn op fietsvakantie in Nederland. Alle 37 opvarenden zijn opgevangen in het bedieningshuis van de sluis.

De Magnifique vaart onder Nederlandse vlag en is 62 meter lang. Toen de brand uitbrak was het op weg naar Antwerpen. Nu ligt het schip tegen de remmingwerken aan de noordkant van de sluizen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren