Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 0 km

Schip maakt slagzij bij Sloehaven Ritthem

Toegevoegd: 12-09-2017, 16.19 uur - Update: 12-09-2017, 17.27 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - In het hoofdvaarwater van de Westerschelde bij Ritthem dinsdagmiddag een schip in problemen gekomen. Sleep- en reddingsdiensten zijn ter plekke.


Het schip ligt ter hoogte van boei 2A bij de Europaweg-Zuid, in de buurt van de Sloehaven. Het zou gaan om de 73 meter lange en 8 meter brede binnenvaartschip Helena Cora. Het schip was onderweg richting Antwerpen maar is onderweg teruggekeerd richting de Sloehaven omdat er problemen waren met de lading.

Rond 15.55 uur werd alarm geslagen vanaf het schip omdat het zinkende zou zijn. Hierna werden drie reddingsboten van de KNRM, verschillende sleepboten en een ambulanceteam opgeroepen. Volgens Rijkswaterstaat maakt het schip geen water maar maakt het slagzij omdat de lading, aluminium blokken, is gaan schuiven.

Aan boord van het schip waren de schipper, diens vrouw en twee kinderen. De vrouw en de kinderen zijn van boord gehaald. Momenteel wordt bekeken wat er nu verder moet gaan gebeuren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (12-9-2017 om 17:28)
Het is te hopen dat de schipper goed verzekerd is en het schip gered kan worden, al zal dat een moeilijke en kostelijke klus worden door de assistentie van bergingsbedrijven. Gelukkig zijn de vrouw en de kinderen al gered, nu het schip en de schipper nog. Veel sterkte voor de betrokken schipper en familie !
Cookie-instellingen beheren