Weerbericht:
Zon en wolkenvelden, lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip Ritthem naar Sloehaven gesleept

Toegevoegd: 12-09-2017, 20.02 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - In het hoofdvaarwater van de Westerschelde bij Ritthem is dinsdagmiddag een schip in de problemen gekomen. Rond 19.00 uur is het schip naar de Sloehaven gesleept.


Rond 15.55 uur werd alarm geslagen vanaf het schip omdat het zinkende zou zijn. Hierna werden drie reddingsboten van de KNRM, verschillende sleepboten en een ambulanceteam opgeroepen. Volgens Rijkswaterstaat maakte het schip geen water maar maakte het slagzij omdat de lading, aluminium blokken, was gaan schuiven.

Het schip lag ter hoogte van boei 2A bij de Europaweg-Zuid, in de buurt van de Sloehaven. Gaat om de 73 meter lange en 8 meter brede binnenvaartschip Helena Cora. Het schip was onderweg richting Antwerpen maar is onderweg teruggekeerd richting de Sloehaven.

Aan boord van het schip waren de schipper, diens vrouw en twee kinderen. De vrouw en de kinderen zijn van boord gehaald. Rond 19.00 was het schip stabiel en kon het naar de Sloehaven worden gesleept.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750