Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Automobilist betrapt met rode diesel

Toegevoegd: 15-09-2017, 10.33 uur
In de bestelauto stonden ook jerrycans met rode diesel.
In de bestelauto stonden ook jerrycans met rode diesel.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft deze week tijdens een controle in de binnenstad van Terneuzen iemand betrapt die zijn bestelauto liet lopen op rode diesel.

Het gebruik van rode diesel was vroeger toegestaan voor onder meer tractoren. Het gebruik ervan was voordelig want deze diesel viel onder een lager accijnstarief. Sinds 2013 mag de goedkope diesel echter alleen nog gebruikt worden door de scheepvaart (niet zijnde pleziervaart), tenzij het gaat om tractoren die de diesel in België hebben getankt.

De brandstoftank van de in Terneuzen aangetroffen bestelauto werd door de douane onderzocht en bleek inderdaad te rijden op rode diesel. Ook in jerrycans die in de auto stonden zat rode diesel. De bestuurder mocht na het afleggen van een verklaring naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Camiel (15-9-2017 om 20:22)
Aan vullend op de reactie van AntieGSM, richting aangeven wanneer men de rotonde verlaat schijnt heel moeilijk te zijn, laat die automobilist maar wachten voor niets, dit noemt men snel doorstromen in het verkeer!!!
Moeder (15-9-2017 om 18:44)
Antigsm, helemaal mee eens, is veel gevaarlijker. Ook vd fietsers geeft bijna niemand geen richting meer aan. Behoor zelf tot het uitstervend ras die het nog wel doet...En dan dat gestaar op die mobieltjes! Zwaar ergerlijk...
CHeese (15-9-2017 om 16:50)
@AntiGSM Dan ga je toch lekker solliciteren bij de politie? Politie bekeurt ook niet hands free bellen, maar ook dit. Ga wat nuttigs doen prutser ipv de politie steeds de schuld te geven om je eigen frustraties.
AntiGSM (15-9-2017 om 11:57)
Triest dat ze hier wel tijd voor hebben maar dat we nog steeds hele dagen in Terneuzen (en verder in het land) overal mensen zien die met de smartphone bezig zijn achter het stuur. Ook geeft bijna niemand richting aan maar dat hoort blijkbaar zo. De Politie bekeurt er in ieder geval niet voor blijkt...ook al is het levensgevaarlijk.