Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind. Maandag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Waarschuwing voor slik op de weg

Toegevoegd: 15-09-2017, 10.56 uur
Volgens de provincie gebeuren elk jaar tientallen ongevallen als gevolg van slik op de weg.
Volgens de provincie gebeuren elk jaar tientallen ongevallen als gevolg van slik op de weg.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De oogstperiode is weer aangebroken en hierdoor is er ook weer een verhoogde kans voor slik op de weg. Met name in combinatie met neerslag kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. De provincie roept weggebruikers daarom op om alert te zijn.

Volgens de provincie gebeuren er op de Zeeuwse wegen elk jaar tientallen ongevallen als gevolg van slik op de weg. Gedeputeerde Harry van der Maas: “Dit willen we uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Elk vermijdbaar ongeluk is er één te veel.”

De provincie vraagt akkerbouwers en loonwerkers zich aan de spelregels ‘Slik op de weg’ te houden. “Slik op de weg is echter nooit helemaal te voorkomen in het buitengebied. Rustig rijden is daarom het advies. Als er een Slik-bord staat, betekent dat ‘gas los’ en voorzichtig verder rijden”, aldus de provincie.

Weggebruikers die onderweg slik zien liggen zonder dat er een slikbord te zien is, kunnen dit melden bij de politie (0900-8844). De politie geeft de melding door aan de wegbeheerder, zodat die wat aan de gevaarlijke situatie kan doen. Volgens de spelregels ‘Slik op de weg’ is degene die de oogst binnenhaalt namelijk verplicht om andere weggebruikers te waarschuwen voor het gevaar van gladheid met behulp van waarschuwingsborden.

Maakt de veroorzaker het wegdek niet snel schoon, dan doet de wegbeheerder dit op kosten van de vervuiler. “De vervuiler is echter altijd aansprakelijk voor eventuele schade of letsel veroorzaakt door slik op de weg”, aldus de provincie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (15-9-2017 om 13:51)
Wordt niets mee gedaan. Een aantal weken geleden melding gemaakt van slik op de weg zonder bordjes op de 1e deltaweg ter hoogte van oude BP. Eerst aan wegbeheerder die toevallig langs reed. Later aan de politie die ook op de 1e deltaweg reed. Van de wegbeheerder kreeg ik de reactie "Is een grote boer met veel land". Alsof dat een vrijbrief is om je troep niet op te ruimen. Levensgevaarlijke situaties in het donker als het heeft geregend. Waar kan ik mijn schade verhalen als ik met mijn scooter onderuit ga???? En politie verwijst weer naar de wegbeheerder.
Kees (15-9-2017 om 13:34)
Ja de bieten moeten er uit. Op het natte land met de vrachtwagens. Ze rijden nu af en aan en hebben geen tijd om slib op re ruimen. Dat komt wel als het land leeg is wat de eerste prioriteit is. Maar tussen het land en de fabriek in Dinteloord kan er nog slik van de vrachtwagen afvallen wat door Rijkswaterstaat geruimd moet worden.Boeren mogen niet op de snelwegen komen. En de vrachtwagens moeten het land op om te laden. En dan de mais nog en de juun