Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 64 km

Wateroverlast na hevige regen valt mee op Bevelanden

Toegevoegd: 16-08-2006, 07.11 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - De wateroverlast als gevolg van de zware regenval van gisteren viel op de Bevelanden alleszins mee. De brandweer hoefde alleen uit te rukken voor een plas water in de parkeerkelder van het Goese stadskantoor en een ondergelopen kelder van een woonhuis in Kruiningen. Ook bij Pechiney in Vlissingen-Oost hadden ze enige wateroverlast.


De bedrijfsbrandweer van Pechiney moest maandagmiddag uitrukken om water weg te pompen op het bedrijventerrein. „Door de zware regenval konden de afvoersystemen het water niet meer aan“, meldde directielid O. Dusseljee. „Het water heeft eventjes hoog gestaan en voor wat overlast gezorgd. De brandweer kon het vrij snel wegpompen. Het viel best mee.“

Het bezoekje van de brandweer aan het Goese stadskantoor was eigenlijk overbodig.  „In de parkeerkelder stond twee centimeter water rondom de lift. Het was via het putdeksel van de riolen naar boven gekomen. De brandweer hoefde niets weg te pompen. In het gebouw hadden we ook wat lekkage, maar dat is een oud probleem. We hopen dat het snel opgelost wordt“, aldus een voorlichtster van de gemeente Goes.

In een woonhuis aan de Capelleweg in Kruiningen had de brandweer wel wat water weg te pompen. In de kelder van de woning stond zo’n vijftig centimter water. „De koelkast en de ijskast staan in het water“, meldde de ongelukkige bewoner W. Nierop. „Toen heb ik de brandweer maar gebeld. Die pompen het er zo uit.“ En inderdaad: binnen een half uur was de kelder weer droog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren