Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Oefening met blushelikopters Haamstede

Toegevoegd: 15-09-2017, 11.14 uur
Aan de oefening doen ook transporthelikopters mee.
Aan de oefening doen ook transporthelikopters mee.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Op de Kop van Schouwen bij Burgh-Haamstede vindt vandaag een grote oefening plaats in het bestrijden van natuurbranden. Hierbij wordt ook een blushelikopter ingezet.


De Kop van Schouwen is een waterwingebied van Evides Waterbedrijf. Volgens de Veiligheidsregio is een natuurbrand in dit gebied een reëel gevaar. “In juni van dit jaar is nog een keer code rood afgegeven voor natuurbrandgevaar in Zeeland”, aldus de Veiligheidsregio. Volgens de brandweer zijn er al allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, maar is er desondanks altijd kans op een natuurbrand.

Mocht het misgaan, dan kan de Zeeuwse brandweer indien nodig een beroep doen op bijstand van het landelijk inzetbare team van de Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland en het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht.

Transporthelikopters met zogeheten ‘bambi buckets’ (flexibele waterzakken) vliegen over gebieden waar voertuigen niet kunnen komen en laten daar water neerkomen om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen. Vandaag wordt ook met deze helikopters getraind. Van de oefening zelf is overigens weinig te zien. Het oefengebied is namelijk volledig afgesloten. Mensen kunnen wel de overvliegende transporthelikopter zien.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (15-9-2017 om 13:30)
Ik hoor ze zelfs in Goes volgens mij. Heerlijk. Ik hou van overvliegende helikopters en vliegtuigen. Ook van het geluid dat ze maken. Als ik rond Schiphol woonde zou ik echt genieten.
Cookie-instellingen beheren