Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Tanker vast na aanvaring Westerschelde

Toegevoegd: 20-09-2017, 07.38 uur - Update: 20-09-2017, 08.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

BATH - Een olietanker is woensdagochtend vastgelopen op de Westerschelde in het Nauw van Bath. Het schip kwam in aanvaring met een bulkcarrier. Verschillende sleepboten proberen de tanker op dit moment los te krijgen.


Het gaat om de Duitse olietanker Seatrout van 188 meter lang en 32 meter breed. Het schip was even voor het incident vertrokken vanuit de haven in Antwerpen. Omdat het schip buiten de vaargeul ligt is er op dit moment geen gevaar. De tanker is niet geladen.

Het schip moet voor 10.30 uur los worden getrokken in verband met het tij. Mocht dat niet lukken, dan kunnen de bergers pas zes uur later een nieuwe poging wagen. Het andere schip, de USOLIE, kon na de aanvaring doorvaren. De politie heeft inmiddels laten weten onderzoek te gaan doen naar de toedracht van het incident.

Het is overigens het tweede incident in het Nauw van Bath in korte tijd. In de ochtend van 14 augustus liep op vrijwel exact dezelfde locatie namelijk de 366 meter lange containerreus CSCL Jupiter vast. Pas in de avond en na de inzet van 12 sleepboten kon het schip worden losgetrokken. Het overige scheepvaartverkeer ondervond grote hinder van de stranding.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (20-9-2017 om 13:21)
Hoe vaak nog? Deze was gelukkig niet geladen.
Ja-Ja (20-9-2017 om 11:45)
De USOLIE is nadat het door voer tegen gehouden bij Vlissingen-Breskens in de Westerschelde. Dit vermoedelijk voor onderzoek naar de toedracht.van aanvaring.
Cookie-instellingen beheren