Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

GRIP 2 voor vastgelopen tanker Bath

Toegevoegd: 20-09-2017, 09.34 uur - Update: 20-09-2017, 11.08 uur
Door: Roland de Jong

BATH - De Veiligheidsregio Zeeland heeft GRIP 2 afgekondigd om de inzet rond de vastgelopen tanker in het Nauw van Bath beter te kunnen coördineren.


Bij een GRIP 2-situatie komt op het kantoor van de Veiligheidsregio in Middelburg een Regionaal Operationeel Team (ROT) bijeen. Hierin zitten vertegenwoordigers van de verschillende betrokken partijen. Op locatie is naast Rijkswaterstaat overigens alleen de politie ter plekke.

Op dit moment ligt de vastgelopen Duitse 'Seatrout' overigens nog steeds vast. Het is inmiddels laag water geweest en de sleepboten wachten hoger tij af voordat een poging wordt gedaan om het 188 meter lange schip los te trekken. Rond 16.25 uur is het hoog water. "Even daarna zullen de sleepboten opnieuw aan de slag gaan. Er staat dan weer zo'n 5 meter water rond het schip", aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Volgens Rijkswaterstaat is er sprake van een sterk schip dat stabiel ligt en is het risico dat er wat misgaat dan ook minimaal.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan B (20-9-2017 om 17:08)
Geen enkel reden om hier GRIP2 aan toe te kennen (Tanker was leeg). Dit is puur kosten genereren de burger kan weer betalen. Dit is werk voor mensen die verstand hebben van schepen daar hebben ze VRZ echt niet bij nodig.
ko tramper (20-9-2017 om 15:04)
wanneer komt de groote klap det het goed verkeerd gaat
wim (20-9-2017 om 11:37)
allemaal boterhammen
Cookie-instellingen beheren