Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie na achtervolging Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 20-09-2017, 14.09 uur
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Na een lange achtervolging door Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie woensdagmiddag in Philippine een vermoedelijke autodief aangehouden.


Belgische politie-eenheden zetten aan het begin van de middag de achtervolging in nadat was gemeld dat in het Belgische Stekene een wit bestelbusje met Belgisch kenteken was gestolen. Via Koewacht, Axel en Terneuzen leidde de achtervolging naar Philippine. Daar reed de verdachte zichzelf klem in de doodlopende Meerpaalstraat.

Inmiddels hadden ook Nederlandse agenten zich aangesloten bij de actie. Zij hebben de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. Daar is hij behandeld door een arts omdat hij lichte verwondingen had opgelopen. De auto waar de man in reed is opgehaald door een bergingsbedrijf.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lia (24-9-2017 om 16:25)
Ik kijk graag naar politie op de hielen en dan de engelse politie, die zijn niet misselijk bij een achtervolging die rammen gewoon de wagen van de dader en sleuren hem eruit. De regels voor agenten moeten in nederland gewoon scherper worden, tis veels te soft soms, ze mogen bijna niks en willen misschien dolgraag zo,n achtervolging inkorten.Er is veels te veel gevaar voor andere mensen. OOk bij het beledigen van agenten in functie , in de boeien, grote mond , pepper spray of tacker.. Criminaliteit moet veel harder aangepakt worden van grove beledigingen tot diefstal tot mishandeling.Geef de politie meer mogelijkheden om de dader in te dammen.
fj (21-9-2017 om 12:39)
@Baas; inderdaad, de hele colonne kwam me voorbij geblazen in de kern van koewacht gisteren waar op dat moment net de school uit was...5,6 busjes en een motor allemaal met sirenes en zwaailichten..??! Dacht dat t minstens om een moord of roofoverval ging maar nee, t bleek een gestolen renaultje te zijn...Belachelijk trouwens dat dit tot in phillipine heeft moeten duren, geef zo'n auto een tikje in het buitengebied.... Of laat iemand die zo rijdt gaan om ongelukken te voorkomen. Denk maar aan die benzinedief enkele jaren geleden die opgejaagd door de politie vol in een file ramde met doden tot gevolg... gr,fj
Bert (21-9-2017 om 10:46)
Goede actie van de politie.Ik begrijp eigenlijk niet waarom zij scheef aangekeken worden
Terneuzenaar (20-9-2017 om 23:03)
We zijn allemaal slachtoffer als je deze actie eens goed bekijkt. Ik vindt het onverstandig dat de Belgische politie in onze regio GTA tafarelen uitvoerd, er zijn grenzen..
annoniem (20-9-2017 om 20:47)
Ben dus slachtoffer geworden door wat er vandaag gebeurde de vluchtauto is namelijk tegen mijn auto gebotst was wel schrikken mijn auto stond gelukkig geparkeert
k (20-9-2017 om 19:29)
dat hoorde ik dus vanmiddag en ik woon in het buiten gebied van sluiskil maar je kon de sirenes hier goed horen, mooi dat hij gepakt is maar als hij in koewacht nederland binnen kwam en pas in philleppine gestopt is doordat hij zichzelf klem reed dan vraag ik mij af of hij niet ergens in de polder tussen koewacht en axel al van de weg geramd hat kunnen worden, ik begrijp dat de eigenaar zn busje graag onbeschadigd trug wil maar als je door zoveel dorpen scheurt is er ook een gevaar voor burgers
Cookie-instellingen beheren