Weerbericht:
Opklaringen, geleidelijk toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 78 km

Tanker Westerschelde vlot getrokken

Toegevoegd: 20-09-2017, 16.02 uur - Update: 20-09-2017, 16.57 uur
Door: Roland de Jong

BATH - Onder toeziend oog van flink wat publiek (alhoewel op afstand) is vanmiddag de Duitse olietanker Seatrout vlot getrokken. Het schip lag sinds vanochtend vast op de Westerschelde.


De Seatrout was vanochtend net als de Usolie vertrokken uit de Antwerpse haven toen tegen zessen een derde schip wilde passeren. De Usolie en de Seatrout kwamen hierdoor zo dicht bij elkaar in de buurt dat deze tegen elkaar werden gezogen. Er ontstond een aanvaring en de Seatrout strandde bij ter hoogte van de Dumoulinweg bij het dorpje Bath.

Het lukte niet om de Seatrout voor laag water los te trekken. Daarom moest hoger tij worden afgewacht. Rond 16.00 uur lukte het de zes aanwezige sleepboten om de lege olietanker weer in de vaargeul te krijgen. Hierna is het schip door vier slepers Scheldepoort bij de Sloehaven gebracht om daar te kunnen worden onderworpen aan een inspectie. Tijdens de bergingsoperatie werd het scheepvaartverkeer volledig stilgelegd. Eerder mochten schepen kleiner dan 200 meter lang nog gewoon gebruik maken van de vaarroute.

CSCL Jupiter
De directe omgeving werd door de gemeente Reimerswaal en de politie afgezet om zo taferelen zoals bij de stranding van de 366 meter lange containerreus CSCL Jupiter te voorkomen. Toen dit schip half augustus eveneens bij Bath vastliep, stroomde het publiek zo massaal toe dat er verkeersopstoppingen ontstonden. De hulpdiensten achtten het bovendien mogelijk dat de sleeptrossen van de bergers zouden breken en hierbij het publiek zouden raken.

De Mobiele Eenheid (ME) werd opgeroepen om de zeedijk schoon te vegen maar uiteindelijk werd besloten dit toch niet te doen. Ook vandaag was de Mobiele Eenheid ter plekke maar die hield zich nu meer op de achtergrond. Politiemensen haalden vanmiddag wel toeschouwers weg die binnen de afzetting toch de dijk op waren gegaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren