Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Zaterdag kans op een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gestolen goederen wachten op eigenaar

Toegevoegd: 21-09-2017, 16.28 uur
De inbraken vonden met name plaats in West-Zeeuws-Vlaanderen.
De inbraken vonden met name plaats in West-Zeeuws-Vlaanderen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar van goederen die zijn aangetroffen bij een inbrekersduo dat op 1 september werd opgepakt in 's-Heer Hendrikskinderen. De twee waren vooral actief in West-Zeeuws-Vlaanderen.


De verdachten, een 45-jarige man uit Sluis en een 42-jarige vrouw uit Oostburg, werden in de nacht van 1 september aangehouden nadat ze waren betrapt tijdens een woninginbraak aan de Oude Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen op Zuid-Beveland.

Nadien bekenden de twee een hele serie diefstallen, onder meer in Aardenburg, Groede, IJzendijke, Nieuwvliet en Zuidzande. De twee hadden onder meer vakantiehuisjes, afgelegen woningen en schuurtjes als doelwit. Mogelijk zijn ze ook actief geweest in België.

Bij de twee werden allerlei goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Een groot deel hiervan is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar, maar een deel ligt nog op het politiebureau. “De herkomst hiervan is niet te achterhalen. Mogelijk zijn deze spullen afkomstig van woningen die tijdelijk niet bewoond zijn en is er nog geen aangifte gedaan omdat de eigenaren niet weten dat er is ingebroken”, zo vertelt de politie.

De politie vraagt mensen die in het bezit zijn van een afgelegen onbewoonde woning of schuurt in West-Zeeuws-Vlaanderen daarom on te controleren of zij geen bezoek hebben gehad van inbrekers. Mensen die spullen missen worden gevraagd om aangifte te doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (22-9-2017 om 20:58)
Daarom uit de EU en grenzen dicht. Dubbel paspoort afschaffen. Anders zijn jou nabestaanden straks degene die een echte zure appel moeten eten. Waarom laat ons eigen volk de Nederlander in de steek?
jacob (22-9-2017 om 11:35)
@rusty nail, Dat komt omdat de rechtspraak in Nederland zo krom is als wat. Als je leest dat kop schoppers er met een werkstrafje vanaf komen hoef je toch niet verder na te denken? Dit heeft de geiten wollen sokken partijen voor elkaar gekregen. En daar plukken we nu de vruchten van al zijn ze voor de betrokkenen wel héél zuur.
rusty nail (21-9-2017 om 19:15)
het duo die opgepakt zijn wegens inbraak (42 jarige poolse uit oostburg) waren de 3 dagen later weer vrij. waarom loopt zulk volk nog vrij rond en kunnen ze het leef- en woongenot verkloten van een ander.
Cookie-instellingen beheren