Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Reeks inbraken en autodiefstallen opgelost

Toegevoegd: 21-09-2017, 16.40 uur
Zaterdagochtend werden deze gestolen auto's teruggevonden in Kruiningen.
Zaterdagochtend werden deze gestolen auto's teruggevonden in Kruiningen.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom heeft de politie dinsdag vier jonge mannen aangehouden op verdenking van een reeks woninginbraken waarbij ook auto's werden gestolen. De diefstallen vonden plaats in Zeeland en eerder werden al verschillende wagens teruggevonden.

Surveillerende agenten zagen de vier dinsdag rond 01.50 uur rijden in de Van Swietenlaan in Bergen op Zoom. De bestuurder vertoonde opvallend rijgedrag en daarom werd een stopteken gegeven. Terwijl de auto afremde sprong opeens één van de inzittenden uit het voertuig. Hij zette het op een lopen maar kon even later in een steegje achter de Uranuslaan in de kraag worden gevat. De andere personen konden bij de auto worden aangehouden.

Bij de verdachten en in de auto werden vervolgens goederen aangetroffen die afkomstig waren van woninginbraken in onze provincie. Door de arrestaties is volgens de politie daarom een al langer lopend rechercheonderzoek in een stroomversnelling gekomen. Sinds 12 augustus vond namelijk een tiental woninginbraken plaats waarbij ook personenauto's werden meegenomen.

Teruggevonden
In eerste instantie ging het om vakantiewoningen in Domburg en Kamperland. Daarna werden ook woningen in Gapinge, Kruiningen en Nieuwdorp bezocht. Vrijwel in alle gevallen werden de gestolen voertuigen teruggevonden. Soms beschadigd of voorzien van een andere kentekenplaat”, zo vertelt de politie. Eén auto is overigens nog niet terecht. Het gaat om een blauwe BMW 1ER met het kenteken 01-XZ-SZ. Dit voertuig werd in de nacht van maandag op dinsdag weggenomen in Nieuwdorp.

De politie heeft dinsdag zeven woningen in Goes, Oost-Souburg, Vlissingen en Zierikzee bezocht. Hierbij zijn goederen gevonden die te herleiden zijn naar woninginbraken. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vier verdachten zitten nog vast en worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Tijdens het doorzoeken van een woning in Vlissingen is ook nog een 17-jarige jongen aangehouden. Hij had zich onttrokken aan zijn plaatsing in een gesloten jeugdinrichting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750