Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 213 km

OM eist jaar voor aanzetten tot prostitutie

Toegevoegd: 21-09-2017, 20.09 uur
De Vlissinger zit inmiddels negen maanden in voorarrest.
De Vlissinger zit inmiddels negen maanden in voorarrest.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 30-jarige T. C. uit Vlissingen is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van een jaar plus drie maanden voorwaardelijk geëist wegens het aanzetten tot prostitutie. Ook zou hij onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan en een contactverbod met zijn slachtoffer moeten krijgen.


C. wordt ervan verdacht in november/december van het vorige jaar geprobeerd te hebben een 17-jarige meisje in de prostitutie te brengen. Het meisje werd door zijn halfbroer geprostitueerd maar omdat die een gevangenisstraf van twee jaar uitzat voor eenzelfde misdrijf verzocht deze C. de zaak tijdelijk over te nemen.

C., die in telefoongesprekken en social media uitmuntte in uitermate grof taalgebruik, beloofde zijn broer de honneurs waar te nemen en maandelijks met hem af te rekenen. Tijdens de behandeling van zijn zaak zei hij dat het allemaal stoere praat was geweest en hij nooit de bedoeling had gehad om het meisje te laten prostitueren.

C. was in de gesprekken met zijn halfbroer meegegaan 'omdat het toch zijn broertje was.' Uiteindelijk bleek dat hij niets gedaan had om de jonge vrouw zover te krijgen dat ze voor hem ging werken. Ook de vrouw had verklaard dat hij niets in die richting had ondernomen. Voor de officier van justitie maakte dat niets uit omdat zij meende dat C. zich wel degelijk schuldig had gemaakt aan aanzetten tot prostitutie of, als dat niet bewezen kon worden, een poging daartoe.

Mark Dunsbergen, de raadsman van de verdachte stelde klip en klaar vast dat er absoluut niets in het dossier was te vinden dat - behalve de grootspraak - er op wees dat zijn cliënt in de fout was gegaan. Hij verzocht de rechtbank dan ook om T. vrij te spreken. De Vlissinger zit inmiddels negen maanden in voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (22-9-2017 om 17:38)
Hij zal voortaan iig beter op zijn woorden letten, neem ik aan...
Cookie-instellingen beheren