Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Opnieuw diefstallen buitenboordmotoren

Toegevoegd: 21-09-2017, 21.05 uur
De diefstallen vinden telkens plaats in jachthavens.
De diefstallen vinden telkens plaats in jachthavens.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - In de Oosterschelderegio heeft in de afgelopen dagen weer een nieuwe reeks diefstallen van buitenboordmotoren plaatsgevonden. Dat meldt de politie.

Eerder dit jaar waarschuwde de politie al diverse keren voor het toenemende aantal van dit soort misdrijven. “De afgelopen dagen worden wij opnieuw geconfronteerd met een toename van diefstallen van buitenboordmotoren in de jachthavens binnen ons basisteam”, zo laat de politie via Facebook weten.

Om de diefstallen een halt toe te roepen vraagt de politie om de hulp van het publiek. “Mocht u een verdachte situatie zien in de jachthavens, schroom dan niet en maak een melding via 0900-8844 of bij spoed 112”, zo schrijft de politie.

Mensen die zelf een boot met buitenboordmotor bezitten wordt geadviseerd om deze te beveiligen met een slot of de motor van de boot te verwijderen en achter slot en grendel te zetten als deze niet wordt gebruikt


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (23-9-2017 om 10:27)
R Duin, tegenwoordig kun je voor enkele tientjes al een gps chip in zo'n motor monteren waardoor deze dus traceerbaar is en dus snel gevonden kan worden. Blijkbaar hebben deze motoren dus geen waarde voor de eigenaars? Verzekering vergoedt het toch wel?
R Duin (22-9-2017 om 10:04)
Begin nu eerst eens meerdere beveiligings camera,s op te hangen. En gebruik toegangs poorten die je s,nachts kan afsluiten ..