Weerbericht:
Van tijd tot tijd regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Traumaheli landt op strand Domburg

Toegevoegd: 23-09-2017, 16.17 uur - Update: 23-09-2017, 16.36 uur
De patiënt is uiteindelijk op eigen gelegenheid naar een huisarts gegaan.
De patiënt is uiteindelijk op eigen gelegenheid naar een huisarts gegaan.
© Foto: Jordan Pinas
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Een traumahelikopter is zaterdagmiddag op het strand tussen Domburg en Oostkapelle geland vanwege een onwelwording.

Op het strand in de buurt van duinovergang Hoogduin was rond 14.55 uur een vrouw niet goed geworden en buiten bewustzijn geraakt. Naast een ambulanceteam, een politiewagen en twee voertuigen van de strandwacht werden ook de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 en een snelle boot van de strandwacht ter plekke gestuurd.

De helikopter kon snel na aankomst alweer vertrekken. De vrouw is ter plaatse behandeld en door de strandwacht naar de andere kant van het duin gebracht. Vervolgens is ze vanaf de parkeerplaats Westhove op eigen gelegenheid naar een huisarts gegaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (24-9-2017 om 11:38)
@strandwacht....gelukkig hoor want ik had zoiets van...meestal word je dan ook met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht dus was ik ff verbaasd maar het was beslist niet verkeerd bedoeld tegenover jullie allemaal en sorry als dit zo overkomt natuurlijk want door heldhaftig optreden is het dan nog mee gevallen
Strandwacht (24-9-2017 om 09:44)
Op eigen gelegenheid is dus niet zelf terugrijden, daar is helemaal geen sprake van geweest. Mevrouw is door anderen naar de HAP gebracht, na overleg met de (ambulance-/heli-)verpleegkundige. Het feit dat de heli wel kwam en zij ook daadwerkelijk hulp hebben verleend, geeft aan dat er iets serieus aan de hand was, maar gelukkig herstelde de (gezondheids-)situatie snel.
mar (24-9-2017 om 09:35)
@franky..leer jij eerst maar eens goed lezen ..het gaat hierom dat mevrouw op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost ging en ik heb niets gezegd over onnodige hulpverlening...en nog iets we zijn hier in nederland en niet in duitsland zoals jou schrijven is om te kotsen
Peet (23-9-2017 om 20:37)
Het begint natuurlijk met de centralist die dit aanneemt en een inschatting maakt. Het gebruik van nts of proqa maakt hier wel een verschil. Ook is het verschil in regio's enorm hoe en vooral hoe vaak de heli wordt ingezet. ( en heel vaak weer gecanceld). Maar NL moet er rekening mee gaan houden dat er steeds vaker een heli gaat landen.
Franky (23-9-2017 om 20:11)
@ Mar, gezien de wijsheid die jij in pacht hebt mag jij bij deze wel 500 euro per maand zorgverzekering betalen. Mensen zoals jij.... Zum kotzen....
mar (23-9-2017 om 18:45)
dit kost dan ook niets zeg!!!zoveel hulpverlening maar ach beter voor niets...maar zo gaat dus de premie flink omhoog ...maar wat me wel heel erg verbaasd is dat er zoveel hulpverlening was en zoals ik begrijp de vrouw over de duinen gebracht naar parking???vind dit zeer onverantwoord want voor hetzelfde geld krijgt ze dit achter het stuur en kan een ander mens of kind dood gereden worden....die laat je toch niet deelnemen na zoiets aan het verkeer???