Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel- en werkstraf geëist voor bedreiging hulpverleners

Toegevoegd: 25-09-2017, 20.07 uur
De uitspraak is over twee weken.
De uitspraak is over twee weken.
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag tegen zowel de 25-jarige Vlissingse P. M. als haar ex-partner C. M. (33) een taakstraf van 150 uur en een celstraf van 60 waarvan 57 dagen voorwaardelijk geëist.


Hun oudste dochtertje was onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming gesteld en daar had het stel problemen mee. De man stuurde de medewerkers via social media de nodige mails, Whatssapps en sms'jes met beledigende teksten maar hield het na een gesprek met de instelling voor gezien.

Volgens hem was zijn partner daarmee doorgegaan. En zo werden er meer dan twaalfhonderd berichten aan enkele medewerkers van de Raad en Intervence verstuurd met bedreigende of beledigende teksten en werd op Facebook een nepaccount aangemaakt met - uit naam van de medewerker van Intervence - beledigende tekst naar haar collega verstuurd.

Tijdens de behandeling van de zaak hield de vrouw vol niet van dat soort zaken te weten en geen flauw benul te hebben hoe en wie het dan wel gedaan zou moeten hebben. Een stellingname die de officier van justitie maar liet voor wat het was. ,,Mevrouw heeft geen enkel alternatief aangedragen, beweert van alles maar heeft geen enkel bewijs daarvoor en alles wijst erop dat alleen zij het gedaan kan hebben. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren