Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 320 km

Goesenaren verdacht van dealen in harddrugs

Toegevoegd: 25-09-2017, 20.13 uur
De uitspraak is op 9 oktober.
De uitspraak is op 9 oktober.
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen drie Goesenaren die in 2012 en 2013 - de een wat meer dan de ander - verdacht worden van hun betrokkenheid bij dealen in harddrugs en het bezit van 498 XTC-pillen zijn maandag in Middelburg celstraffen gelijk aan het voorarrest geëist.


Zo wil de officier van justitie dat de 43-jarige E. K. 29 dagen cel plus een boete van 3575 euro krijgt opgelegd, zou de 55-jarige K. S. met tien dagen cel voldoende zijn gestraft en zou M. P. een taakstraf van 200 uur en naast tien dagen cel een voorwaardelijke celstraf van 200 dagen moeten krijgen. In haar eisen had de officier er rekening mee gehouden dat het een oude zaak betrof. Waarom die zaak zo lang op de plank was blijven liggen kon ze niet verklaren.

Uit de verklaringen van P. , zo bleek, dat hij onder druk was gezet door twee Marokkanen die in zijn woning een pillenmachine hadden geplaatst. Op enig moment drukte P. 498 pillen achterover en gaf ze aan S. om die pillen te bewaren. K. had nog een rekening met S. te vereffenen en zo belandden de pillen in de opslagruimte van K.

De politie ontdekte de pillen toen hij voor de handel in cocaïne werd opgepakt en zijn onderkomen werd doorzocht. In de visie van K. had hij zich allerminst schuldig gemaakt aan dealen. Immers: hij deelde wel eens wat uit aan vrienden, kreeg ook wel een wat terug en als er moest worden betaald was dat de inkoopprijs geweest.

In de eis tegen P. was overigens ook een brandstichting in zijn eigen woning in Goes op 15 december 2015 begrepen. Hij verkeerde ineen slechte periode en zag het allemaal niet meer zitten. Hij stak het gas aan, legde er een deken aan en toen hij zag wat er allemaal gebeurde schrok hij en belde hij de brandweer. Uitspraak 9 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren