Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 239 km

Twee hennepkwekerijen in Poortvliet

Toegevoegd: 28-09-2017, 10.05 uur
Bij beide kwekerijen werd de stroom illegaal afgetapt.
Bij beide kwekerijen werd de stroom illegaal afgetapt.
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

POORTVLIET - De politie heeft in Poortvliet twee hennepkwekerijen ontdekt. Bij beide kwekerijen werd de stroom illegaal afgetapt.


In een woning aan Jan van der Slikkeplein werd na een melding van een hoog energieverbruik een werkende hennepkwekerij met 162 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek werd vastgesteld dat de hennepkwekerij al langer in gebruik was en er minimaal een voorgaande oogst was gerealiseerd.

Tevens bleek dat de energiemeter verbroken en de elektriciteit illegaal afgetakt. De bewoner en een aanwezige man werden aangehouden en verhoord. Zij zullen zich later voor de rechter mogen verantwoorden.

In verband met het verkregen voordeel van de eerdere oogst werd de auto van de verdachte en een televisie inbeslaggenomen. De woning is van het energienetwerk afgesloten en de bewoner wordt door de woningstichting uit de woning gezet.

In een woning aan de Burgemeester van Doornstraat werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij, die door de bewoner reeds ontmanteld werd, waren net de 162 gekweekte hennepplanten geoogst. Ook hier bleek dat de hennepkwekerij al langer in gebruik was en er minimaal een voorgaande oogst gerealiseerd was. Ook bleek dat er een gevaarlijke aftakking op het energienetwerk was gemaakt en elektriciteit illegaal werd afgetapt.

De bewoner werd niet aangetroffen. Hij heeft zich inmiddels gemeld en moet later aan het politiebureau een verklaring afleggen. De woning is ook van het energienetwerk afgesloten en de bewoner wordt de huur opgezegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren