Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 348 km

Kind zwaargewond na vlam in de pan

Toegevoegd: 28-09-2017, 22.41 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAMPERLAND - Een kind is vanavond op een vakantiepark in Kamperland zwaargewond geraakt en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.


Rond 20.30 uur sloeg in een keuken van een accommodatie van het park, gelegen aan de Mariapolderseweg, de vlam in de pan. Een kind liep hierbij ernstige brandwonden op. Twee ambulances, een traumahelikopter en de brandweer kwamen ter plaatse om zich over het slachtoffer te ontfermen.

Nadat de gewonde was behandeld is deze met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sebastian (30-9-2017 om 16:09)
Beste WB, kijk eens naar de buren in Duitsland. Daar hebben ze een heel andere filosofie van de gebruik van traumahelis. Daar is het gewoon, dat de traumaheli de patient ook vervoert, omdat deze dan zo snel als mogeliijk naar het ziekenhuis komt. En ook verplaatsing tussen twee ziekenhuizen, soms honderden kilometers uit elkaar (bij voorbeeld naar een speciale kliniek) doen ze daar bijna dagelijks met de heli. En in hun helis is de ruimte niet minder beperkt.... En als de transport voor patient zo voorzichtig als mogelijk nodig is, dan wordt altijd voor de heli gekozen in plaats van een rit over de straat.
WB (29-9-2017 om 10:04)
Beste Vlissinger, in principe vervoerd een traumahelikopter geen patiƫnten vanwege een zeer beperkte ruimte in de heli (alleen hoofd en een deel van de romp van het slachtoffer zijn bereikbaar). Daarnaast zorg evt. turbulentie voor lastige situaties en speelt de toestand van het slachtoffer een belangrijke rol. Het doel van de traumaheli is om binnen geringe tijd een trauma-arts ter plaatse te krijgen. Wanneer je er zo naar kijkt vliegt de heli nooit voor niets wanneer de arts zijn behandeling in de ambulance kan uitvoeren en deze zo, op een meer comfortabele wijze, het slachtoffer naar een ziekenhuis vervoerd. Dus, alleen in een uitzonderlijke situatie vervoerd de heli een patiƫnt, de ambulance heeft de voorkeur.
Vlissinger (29-9-2017 om 05:22)
En de wijsneuzen maar roepen, de helikopter vervoert nooit patienten! goed bezig. Eindelijk een keer een helikopter die niet voor niets vliegt!
Cookie-instellingen beheren