Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Huishoudelijke hulp verdacht van diefstal bij bejaarde

Toegevoegd: 29-09-2017, 18.49 uur
Donderdagmorgen werd de werkster aangehouden.
Donderdagmorgen werd de werkster aangehouden.
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De diefstal op donderdagmorgen 21 september jl. in een woning aan de Leeuwenlaan in Terneuzen blijkt door de huishoudelijke hulp van de bejaarde bewoonster te zijn gepleegd.


Vorige week werd gemeld dat een man en een vrouw uit de woning spullen hadden gestolen. Ze werden betrapt door de huishoudelijke hulp. Zij zou zijn geslagen en het duo vluchtte richting de moskee aan de Leeuwardenlaan. De politie verspreidde een signalement van het tweetal, waarop heel veel tips binnen kwamen. Diezelfde middag werden een man en een vrouw aangehouden. Ze werden vrijdagmorgen 22 september verhoord en daarna vrijgelaten.

Gaandeweg het politieonderzoek werd steeds meer getwijfeld aan de verklaring van de huishoudelijke hulp. Donderdagmorgen 28 september werd de werkster aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De vrouw heeft een bekentenis afgelegd en verklaard dat ze meerdere keren zelf geld heeft gestolen van de bewoonster. Vorige week verzon ze het verhaal over de twee dieven en dat zij zou zijn geslagen. Ze gaf aan de politie een hele specifieke omschrijving van twee mensen, die zij van vroeger kende en waarmee het nu niet meer botert. Zij heeft deze twee mensen valselijk beschuldigd, waarna het tweetal is aangehouden.

Tegen de inwoonster uit Terneuzen wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van geld, het doen van een valse aangifte en het doen van een lasterlijke aanklacht tegen het tweetal, die ten onrechte een nacht hebben vastgezeten. In afwachting van de rechtszaak werd de vrouw vrijdagmiddag in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (2-10-2017 om 16:51)
zo vals zijn er helaas een heleboel in terneuzen en omstreken. gewoon al het geld trug laten geven aan de bewoonster en dan de hulp gewoon naar torentijd
Terneuzenaar (30-9-2017 om 11:31)
Ze zou met haar foto + persoonsgegevens gewoon in de media moeten staan!
Piet (30-9-2017 om 09:25)
en dat word weer heen gezonden,!er zijn er voor minder vast gehouden!
ad (30-9-2017 om 07:58)
Lekker dan, als je IEMAND geheel vertrouwd ;(.
Michelle (29-9-2017 om 21:19)
Je moet maar durven!
Cookie-instellingen beheren