Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugs gevonden bij inval café Vlissingen

Toegevoegd: 01-10-2017, 11.43 uur
Alle dertig bezoekers werden gecontroleerd. De eigenaresse is opgepakt.
Alle dertig bezoekers werden gecontroleerd. De eigenaresse is opgepakt.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens de inval bij het café aan de Vlissingse Walstraat zaterdagavond is drugs aangetroffen. De eigenaresse is aangehouden en zit nog vast. Dat meldt de politie.


Bij het café startte rond 22.40 uur een grote integrale controle. Tien agenten vielen de horecagelegenheid binnen en de ongeveer 30 aanwezige bezoekers werden onmiddellijk geboeid, volgens de politie om te voorkomen dat ze eventueel bewijsmateriaal zouden kunnen vernietigen.

Na de inval werd de omgeving met hekken en schermen afgesloten. Ook werden er enkele tenten geplaatst. De bezoekers moesten één voor één naar buiten en werden op straat gefouilleerd. Ook moesten ze zich legitimeren. Na het onderzoek mochten de klanten weer vertrekken. De eigenaresse van het café is aangehouden. Ze is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Ze wordt vandaag verhoord.

Nadat het café leeg was, werd in aanwezigheid van een officier van justitie in het pand onderzoek gedaan. Hierbij werd ook een speurhond van de politie ingezet. Tevens was er een surveillancehond van de politie aanwezig. De politie heeft diverse spullen in beslag genomen. Het gaat onder meer om wat hard- en softdrugs. Ook werd een busje pepperspray meegenomen voor onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingen (2-10-2017 om 16:32)
Iedereen zomaar boeien en laten legitimeren terwijl ze individueel niet verdacht zijn? Vraag me sterk af of dat wel zomaar kan en mag. Als dat wel zo is, is er iets goed mis in dit land. En wat is 'wat' drugs? Toch minder dan gehoopt denk ik als ik zo het showtje erom heen zie op de foto's.
Cas (2-10-2017 om 10:15)
Lachwekkend. Er is " wat drugs " gevonden; hard - en softdrugs.. waarschijnlijk hoeveelheden voor eigen gebruik. Hier worden dus 10 politieagenten voor ingezet, rapporten moeten verwerkt worden e.d. Zou het uurloon vs. de strafbare feiten willen zien.. weeral belastinggeld weggegooid voor 3 x niks. Inderdaad Bouwer, doe zo'n actie in de Speyk of iets en je gaat ook grammen coke, doosjes pillen en zakjes wiet tegenkomen... zich zelf verrijken en een anders naar de bliksem helpen? hallo Zeeuw, zaterdagavond zijn niet de (grote) jongens gepakt die hier geld mee verdienen maar de gebruikers. Laat lekker ieder en zijn waarde en drink nog maar een paar bier (oppassen dat je niet gaat vechten).
Vlissinger (1-10-2017 om 21:46)
mini vangst... zonde van de tijd manschappen en geld weer!
zeeuw (1-10-2017 om 13:04)
zich zelf verrijken en een ander naar de bliksem helpen . mooi werk van de politie
Bouwer (1-10-2017 om 12:06)
Doe zo'n actie bij elk ander gemiddeld cafe op de zaterdagavond,en je zult overal wel drugs aantreffen.
Cookie-instellingen beheren