Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Laatste kans voor dader zinloos geweld

Toegevoegd: 03-10-2017, 18.53 uur
Laatste kans voor dader zinloos geweld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft dinsdag het verzoek aan de rechtbank om de voorwaardelijke invrijheidstelling van de Terneuzenaar K. van V. (39) te herroepen ingetrokken.


V. werd in 2015 door het Hof in Den Bosch veroordeeld tot vijf jaar cel voor onder meer zinloos geweld. Daarvoor had hij al de nodige veroordelingen voor al dan niet gewapende overvallen en geweldmisdrijven. Op 7 maart van dit jaar kwam V. - die momenteel in Oss woont - onder voorwaarden vrij.

Echter: bij verslavingsreclassering Novadic-Kentron weigerde hij aan wat dan ook mee te werken, verkeerde hij regelmatig onder invloed, wilde hij geen hulp, had hij een schuld van 25.000 euro, vertoonde hij agressief gedrag en wilde hij niet met een medewerker naar de reclassering in Oss omdat hij daar niet genoeg geld zou verdienen.

Voor het OM reden om de rechtbank te verzoeken V. voor 120 dagen terug in het gevang te zetten, ware het niet dat Novadic-Kentron V. een 'waarschuwing' had gegeven en V. op zijn beurt liet weten toch maar mee te willen werken. Het OM besloot daarop die vordering van 120 dagen in te trekken en V. dan maar - zij het met de nodige twijfels - 'een laatste kans 'te geven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (4-10-2017 om 15:58)
@Cerebrus helemaal mee eens, dit slaat nergens op raak je betrokken bij een vechtpartij tijdens het uitgaan en sla je terug als je zelf een klap krijgt word je zwaarder gestraft dan een drugs verslaafde veel pleger die in het verleden div overvallen gepleegd heeft.
misantroop (4-10-2017 om 13:43)
Hoeveel kansen geeft deze loser zijn volgende slachtoffer? Walgelijk. Rechtspraak moet op de helling en er moet een systeem van vaste minimumstraffen komen, vergelijkbaar met een puntenrijbewijs zoals ze dat elders in Europa hebben. Gaat niet gebeuren want er worden binnen de zieligheidsindustrie bakken geld verdiend aan dit soort figuren: psychiaters, psychologen, instellingen voor GGZ, verslavingszorg, reclassering, maatschappelijk werk, artsen, big pharma, enz. Ken zelf iemand die al 30 (!) jaar overal waar hij verschijnt overlast veroorzaakt. Zorgt dus al 30 jaar voor een goede boterham voor de behandelaars maar het kan diezelfde behandelaars geen reet schelen wat de gevolgen van zijn handelen voor de samenleving zijn.
Terneuzenaar (4-10-2017 om 12:15)
Deze leegganger heeft de belasting betaler al genoeg gekost, en het resultaat is dat het ons nog veel meer gaat kosten. Voor de reclassering gaan schoffelen? Straf kampen opzetten waarbij er 14 uren per dag gewerkt dient te worden!! Ik vindt de strafpleiter een vertrutting 2.0
Rick (4-10-2017 om 09:00)
Voor dit soort onverbeterlijke, werkschuwe aartsparasieten moet er weer een goelag in Siberië ingesteld worden. Werken bij -40 gr. C. en dan ook echt zwoegen. Onder toezicht van een paar cipiers die met dit tuig wel raad weten!
Wrx (3-10-2017 om 21:50)
Toch bijzonder rekenen met die straffen. 5 jaar cel=2 jaar+120 dagen?
Cerebrus (3-10-2017 om 19:57)
Nou, schaf de rechtspraak maar af, schaf de politie af, sluit de gevangenissen maar, want het enige wat we met zware criminelen doen in Nederland, is waarschuwingen en tweede, derde, vierde, en vijfhonderdste kansen geven.
Cookie-instellingen beheren