Weerbericht:
Opklaringen, kans op een bui. Donderdag grijs en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jongens met brommer zonder uitlaat naar HALT

Toegevoegd: 04-10-2017, 13.12 uur
Er werd gecontroleerd in Zierikzee en Oosterland.
Er werd gecontroleerd in Zierikzee en Oosterland.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag tijdens bromfietscontroles op Schouwen-Duiveland in totaal vijf personen doorverwezen naar HALT. Drie van hen zijn minderjarigen die rondreden op een brommer zonder kenteken en zonder uitlaat.

's Middags werd tussen 14.30 en 17.30 uur gecontroleerd bij de Zandweg in Zierikzee. Van de in totaal 18 gecontroleerde brommers waren er drie niet in orde. Bij de voertuigen lag de constructiesnelheid te hoog en daarom zijn ze aangemeld voor een herkeuring door de RDW. De hoogst gemeten constructiesnelheid bedroeg 68 kilometer per uur.

Bij de controle in Zierikzee kregen twee personen een verwijzing naar HALT omdat ze de toegestane maximumsnelheid hadden overschreden. Er werden ook nog twee processen-verbaal uitgeschreven: één voor het rijden zonder geldig rijbewijs en één voor het rijden zonder verzekering. Tijdens de controle werd ook nog een automobilist betrapt die te hard reed in een 60-kilometerzone.

's Avonds werd gecontroleerd in Oosterland. Bij de politie waren namelijk klachten binnengekomen over rondcrossende brommers zonder uitlaat. De verkeerspolitie trof bij de Lage Rampertseweg een 14-jarige bromfietser aan die rondreed op een bromfiets zonder uitlaat. Hij gaf aan dat de brommer van hem en twee vrienden was, allen minderjarig.

De bromfiets had geen kenteken en was volgens de politie technisch niet in orde. De brommer is daarom door de politie uit het verkeer gehaald voor technisch onderzoek. De drie eigenaren zijn doorverwezen naar HALT.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nici (5-10-2017 om 16:31)
Hier en daar een oogje dicht doen zou wonderen doen.... Vroeger reden we toch ook allemaal in de polder op een tomos oid....
Kees (5-10-2017 om 08:45)
Hier en daar een cross baan zou wonderen doen!