Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Broers ontkennen verkrachten meisje (17)

Toegevoegd: 04-10-2017, 19.59 uur
Broers ontkennen verkrachten meisje (17)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen twee broers uit Vlissingen, die momenteel in België wonen, is woensdag in Middelburg elk een celstraf van twee jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk geëist. Ook wil de officier van justitie dat er een schadevergoeding van 1.250 euro wordt betaald.


De 34-jarige D. G. en de 27-jarige E. G., die overigens niet op de zitting aanwezig waren, worden ervan verdacht op 16 april 2013 in Serooskerke (W) een minder begaafd meisje van 17 jaar te hebben verkracht. E. G. kwam met het meisje in contact via een chatsite en de twee spraken af.

Hij haalde haar met de auto op bij de locatie van Juvent waar zij verbleef. Toen zij instapte bleken er nog twee anderen (waaronder D. G.) in de auto te zitten. In de auto zou ze in de buurt van Serooskerke zijn verkracht. De derde man die in de auto zat is nog steeds spoorloos en de officier van justitie vermoedt dat hij naar Turkije is gevlucht.

Verder is de officier van justitie er zeker van dat het meisje door de broers is opgehaald om door hen seksueel te worden gebruikt. In hun verklaringen ontkennen de broers in alle toonaarden. Maar volgens de officier 'liegen die twee tegen de klippen op'.

Een heldere verklaring waarom de zaak, die in 2014 al 'zittingsklaar' was zo lang op de plank is blijven liggen kon de officier niet geven. Hij vertelde de rechtbank dat hij ettelijke keren de afdeling planning had benaderd om de zaak - waarvoor de afdeling planning een dagdeel voor had uitgetrokken - op de zitting van de rechtbank te brengen, maar dat dat niet was gelukt.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntGSM (7-10-2017 om 00:28)
@Mja, dit is de laatste keer dat ik reageer op jouw, ik hoop dat je er dan ook mee stopt. Ik zou het prettig vinden als jij emigreert met je opmerkingen op een ander! Ga ergens anders een beetje vervelend doen! Daar komt zeker bij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
Mja (6-10-2017 om 12:55)
@AntiGSM, als je het allemaal zo kut vindt, kan je toch ook lekker emigreren?
AntiGSM (5-10-2017 om 20:03)
Let maar eens op: GEEN enkele van deze daders zal veroordeeld worden!!! In Nederland kun je werkelijk ALLES doen (zeker als buitenlander) maar o wee als je als Nederlander een paar kilomter te hard rijdt, daar kom je NOOIT onderuit en wordt je desnoods van je bed getild! Hoe krom is het Nederlandse recht....en wij blijven het maar pikken, slappe zooi!
ger (5-10-2017 om 11:25)
zoals vaker wordt bericht "een groep" en je kan geen dader aanwijzen "net doen alsof je van niets weet" en wederom kom je er mee weg.... Vreselijke rechtssystemen hanteren ze hier in de NL
Cookie-instellingen beheren