Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 83 km

Lichaam gevonden bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 06-10-2017, 21.09 uur - Update: 06-10-2017, 21.24 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Bij de Oosterscheldekering is vrijdagavond een lichaam aangespoeld. Mogelijk gaat het om dat van de vermiste Duitse vrouw.


Het stoffelijk overschot werd aangetroffen nadat al urenlang op en rond het water was gezocht naar de sinds maandag spoorloze Gaby Schlösser (50). Zij werd toen voor het laatst gezien toen ze een camping aan de Duinweg in Oostkapelle verliet. Dat deed ze op een huurfiets welke vanmiddag werd teruggevonden in de duinen aan de Noord-Bevelandse zijde van de Oosterscheldekering (N57).

Rond 19.45 uur werd besloten de zoekactie op het water, waaraan op dat moment twee KNRM-reddingboten en een vaartuig van de politie deelnamen, te staken. De zoekactie op de wal ging nog wel gewoon door en dit resulteerde omstreeks 20.00 uur in de vondst van het stoffelijk overschot tegen de wal bij de Jacobahaven, gelegen aan de Ooterscheldezijde van de stormvloedkering.

De politie heeft inmiddels een ruime plaats delict ingesteld. De gehele Jacobahaven is door de politie afgezet. Verkeer wordt al tegengehouden vanaf de Jacobaweg, ruim 330 meter van de vindplaats. De afdeling Forensische Opsporing (FO) van de politie gaat sporenonderzoek doen. Nader onderzoek zal ook moeten uitwijzen of het aangetroffen lichaam inderdaad van de Duitse vrouw is. Haar familie is in ieder geval in kennis gesteld over de vondst.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (6-10-2017 om 23:19)
Wat is dit triest. Komt de familie er ooit achter wat er gebeurd is? Begin maar te zoeken. Knap werk van alle hulpverleners. Moet er niet aan denken dat dit aangetroffen werd tijdens de Kustmarathon. Sterkte.
Cookie-instellingen beheren