www.hvzeeland.nl

Lichaam gevonden bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 06-10-2017, 21.09 uur - Update: 06-10-2017, 21.24 uur

Lichaam gevonden bij Oosterscheldekering
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Bij de Oosterscheldekering is vrijdagavond een lichaam aangespoeld. Mogelijk gaat het om dat van de vermiste Duitse vrouw.

Het stoffelijk overschot werd aangetroffen nadat al urenlang op en rond het water was gezocht naar de sinds maandag spoorloze Gaby Schlösser (50). Zij werd toen voor het laatst gezien toen ze een camping aan de Duinweg in Oostkapelle verliet. Dat deed ze op een huurfiets welke vanmiddag werd teruggevonden in de duinen aan de Noord-Bevelandse zijde van de Oosterscheldekering (N57).

Rond 19.45 uur werd besloten de zoekactie op het water, waaraan op dat moment twee KNRM-reddingboten en een vaartuig van de politie deelnamen, te staken. De zoekactie op de wal ging nog wel gewoon door en dit resulteerde omstreeks 20.00 uur in de vondst van het stoffelijk overschot tegen de wal bij de Jacobahaven, gelegen aan de Ooterscheldezijde van de stormvloedkering.

De politie heeft inmiddels een ruime plaats delict ingesteld. De gehele Jacobahaven is door de politie afgezet. Verkeer wordt al tegengehouden vanaf de Jacobaweg, ruim 330 meter van de vindplaats. De afdeling Forensische Opsporing (FO) van de politie gaat sporenonderzoek doen. Nader onderzoek zal ook moeten uitwijzen of het aangetroffen lichaam inderdaad van de Duitse vrouw is. Haar familie is in ieder geval in kennis gesteld over de vondst.