Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Agent redt verwarde vrouw uit zee Vlissingen

Toegevoegd: 07-10-2017, 16.16 uur
Ook de boten van de KNRM-stations Breskens en Westkapelle werden gealarmeerd.
Ook de boten van de KNRM-stations Breskens en Westkapelle werden gealarmeerd.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de Vlissingse Boulevard heeft een politieagent vanmiddag een verwarde 24-jarige vrouw uit zee gered. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.


Een voorbijganger meldde rond 12.00 uur dat een vrouw ter hoogte van Boulevard Bankert haar jas en schoenen uitdeed en de zee in liep. Kort voor aankomst van de opgeroepen politieagenten meldde de passant dat de vrouw inmiddels de zee weer uit kwam.

Toen de politie arriveerde liep de vrouw op het strand maar plotseling rende ze opnieuw de zee in, in de richting een voorbijvarende loodsboot die de kust op ongeveer 75 meter afstand passeerde. Eén van de agenten rende hierop de glooiing af, deed ondertussen zijn politievest en zijn koppel uit en drukte deze bij een omstander op het strand in zijn handen.

Hierna sprong hij de zee in om de vrouw terug te halen. In de tussentijd werden ook de reddingboten van de KNRM-stations Breskens en Westkapelle gealarmeerd. De agent trotseerde echter de branding en wist de vrouw te grijpen voordat zij onder water verdween. De vrouw werd terug naar het strand gebracht en vervolgens naar de Vlissingse huisartsenpost vervoerd. Vanaf daar is ze per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Voor de vrouw wordt ook psychische hulp geregeld.
 

Vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (8-10-2017 om 07:51)
Ok.De tweede keer is ze uit het water gehaald door een politieman.Maar de eerste keer door een meneer die haar de zee in zag lopen.en op haar in praate.Deze meneer mag wel meer genoemd worden. De dame zag bij de tweede keer de politie op haar af komen en er voer ook een reddingsboot langs en raakte ze in psychisepaniek en rende weer de zee in. Er komen steeds meer verwarde personen door de spanning in het leven. Een ieder ziet dat maar de Rutte regeringen [wijsneuzen] sluiten het liefst de huizen voor deze personen. Ze zeggen gewoon"Je zoek het maar uit". De hoeveelste zelfmoord en pogingen zijn er al deze week in Zeeland geweest?
dr.acula (8-10-2017 om 07:26)
lees ook mijn reactie op de Duitse vrouw die op dezelfde manier het waarschijnlijk ook niet meer aankon. [triest]
Goesenaar (7-10-2017 om 17:58)
Uitstekend werk van deze politieagent. Hulde voor dit kordate optreden.
Zeeuwse showride (7-10-2017 om 17:43)
Ik hoop dat die psychische hulp er ook daadwerkelijk komt. Ik als zeevarende heb vorig naar in Delfzijl met de rest van mijn bemanning een dame uit het water gehaald die een week ervoor al de Eems in was gelopen. Een paar dagen later liep mevrouw WEER de Eems in
Cookie-instellingen beheren