Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in loods landbouwbedrijf Lamswaarde

Toegevoegd: 20-08-2006, 22.50 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

LAMSWAARDE - In het dorpje Lamswaarde, nabij Kloosterzande (gemeente Hulst), heeft zondagavond een zeer grote brand gewoed.

Rond tien voor half elf 's avonds brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een grote loods met daarin diverse machines en stapels hout. Na het uitbreken van de brand vielen meerdere loodsen op het terrein ten prooi aan de vlammen.

De brandweer kondigde een GRIP 1 situatie af. Dit houdt in dat er gezamelijk overleg is tussen de hulpdiensten en dat de burgemeester van de gemeente Hulst is ingelicht. Er was volgens de officier van dienst van de brandweer overigens geen direct gevaar voor de omgeving en de volksgezondheid.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Twee grote loodsen gingen verloren. De brandweer kon voorkomen dat een derde lood en een woning ook in brand vlogen. Volgens een eerste schatting bedraagt de schade meer dan een miljoen euro.

Brandweerploegen uit Hulst, Kloosterzande, Sluiskil, Terneuzen, Vogelwaarde en Westdorpe werden ingezet om de brand te bestrijden. Het gaat om meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker, een commandowagen en enkele haakarm-voertuigen. Een ambulance uit Hulst stond stand-by.

In de nacht van zondag op op maandag is er nageblust op het terrein.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren