Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

Vijf stropers aangehouden bij Axel

Toegevoegd: 09-10-2017, 13.45 uur
Vijf stropers aangehouden bij Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie heeft dit weekeinde op de Kanaalweg in Axel vijf mannen aangehouden voor stropen. Zij hadden in totaal zes jachthonden bij zich. Deze zijn in beslag genomen.


Een jachtopziener had zondagochtend rond 11.30 uur vijf personen zien lopen in de weilanden aan de Kanaalweg. Omdat ze daar vermoedelijk aan het jagen waren werd de politie gewaarschuwd. Toen de politie arriveerde wilden vier van de vijf er in een auto vandoor gaan. De mannen werden echter door de politie aan de kant gezet.

De vijfde verdachte liep op dat moment nog op het weiland en de agenten sommeerden hem om naar hen toe te komen. In het weiland werd een dode haas gevonden. Deze is in beslag genomen. Volgens de politie waren de mannen vermoedelijk met hun honden aan het stropen en omdat dat verboden is, zijn de honden in beslag genomen.

De mannen zijn afgevoerd naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verder onderzoek vast gezet. Het gaat om Ieren van 28, 35, 36, 58 en 60 jaar oud.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (9-10-2017 om 15:09)
Weer dat Ierse tuig . En wat gebeurt er met die arme honden?
Cookie-instellingen beheren