Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Cel- en werkstraf voor bedreiging hulpverleners

Toegevoegd: 09-10-2017, 19.06 uur
Cel- en werkstraf voor bedreiging hulpverleners
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 25-jarige P. M. uit Vlissingen is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 230 uur en een celstraf van 180 dagen waarvan 177 dagen voorwaardelijk.


Daarmee gaat de rechtbank beduidend oven de eis van de officier uit, die de rechtbank had gevraagd haar een taakstraf van 150 uur en een celstraf van zestig dagen waarvan 57 voorwaardelijk op te leggen. Het vonnis valt hoger uit omdat volgens de rechtbank geen enkele verantwoordelijkheid voor haar daden heeft genomen. Ook heeft de rechtbank haar proceshouding tijdens de behandeling van de zaak meegewogen.

De vrouw werd verdacht enkele medewerkers van zowel de Raad voor de Kinderbescherming als Intervence via social media te hebben bedreigd en gestalkd. Ook had ze een nep account bij Facebook aangemaakt waarin de medewerkers bedreigende of minder fraaie termen werden toebedeeld.

Dat alles gebeurde medio 2015, toen de oudste dochter onder toezicht van de Raad werd gesteld en zij en haar partner het daar niet mee eens waren. De man stopte met de belagingen na een gesprek met de Raad. Volgens de rechtbank ging de vrouw, ondanks haar stellige ontkenningen, en wel degelijk mee doorgegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren