OM eist celstraf voor verkrachting meisje

Toegevoegd: 10-10-2017, 20.44 uur

OM eist celstraf voor verkrachting meisje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 31-jarige Goesenaar R. H. is dinsdag in Middelburg een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Ook zou H. 2500 euro aan smartengeld moeten betalen.

H., die zegt heel veel spijt te hebben, wordt ervan verdacht eind maart een minder begaafd meisje te hebben verkracht. H. kwam het meisje, met een niveau van een kind van vier, tegen in de trein en een dag later belde hij haar op en nodigde haar uit om naar zijn woning te komen. Daar rookten en aten ze wat en na wat geknuffel had hij seks met haar. Dat zij daar niet van was gediend, geen idee had wat seks nu precies inhield, zei hij niet te hebben gemerkt.

Een maand eerder kwam H. in beeld toen hij op het station in Rilland - volgens hem - stond te plassen en toen hij zich omdraaide een meisje zijn geslachtsdeel zag. Ze belde in paniek haar vader en binnen de kortste keren zat hij in een politiewagen richting bureau. H. was met name gebelgd omdat hij zich van geen kwaad bewust was geweest.

Als de politie de moeite had genomen om te kijken of daar waar ik zei geplast te hebben ook inderdaad een natte plek was, dan was er niets aan de hand geweest, zei hij. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750