Vijf bewoners en kat gered uit woning na brand

Toegevoegd: 11-10-2017, 02.09 uur

Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vijf bewoners en een kat zijn dinsdagavond gered uit een woning in Vlissingen waar brand was ontstaan in de keuken.

Het vuur werd rond 23.50 uur ontdekt in de woning aan de Sandenburg. De brandweer schaalde de brand na twintig minuten op naar een middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker gingen ter plaatse. Volgens de brandweer woedde het vuur in de keuken. Door de brand kwam de hele woning vol rook te staan.

Vijf bewoners en een kat zijn door de brandweer uit de woning gehaald. Iedereen is nagekeken in een ambulance, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Er waren twee ambulances ter plaatse. De kat heeft zuurstof geregen en is opgevangen door mensen van de dierenambulance.

Even voor 01.00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De woning is geventileerd en liep de nodige schade op. Een naastgelegen woning is ook geventileerd. Stichting Salvage is opgeroepen om bewoners te ondersteunen bij afhandeling van de schade.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (12-10-2017 om 01:02)
Brand is vreselijk. Zo ontroerend de foto's van de hulp aan de kat. Hoop van harte dat het dier er bovenop komt. Mooi werk mensen.
repelsteeltje (11-10-2017 om 23:44)
zooo lief dat ook de kat goede zorg krijgt dat kan alleen in nederland denk ik brand is eng en ik ben blij dat iedereen gered is!
johanna (11-10-2017 om 14:05)
weer een geweldige actie van de brandweer voor de mensen en ook het dier ,bedankt .
wim (11-10-2017 om 06:20)
goed gedaan mannen hoop dat het lieve katje gauw opknapt en de baasjes ook veel sterkte toegewenst met de brand en hoop dat alles mee valt