Vlissinger verdacht van seksueel misbruik

Toegevoegd: 11-10-2017, 21.24 uur

Vlissinger verdacht van seksueel misbruik
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg is woensdag begonnen met de behandeling van de zaak tegen de 60-jarige Vlissinger A. K.

K. wordt ervan verdacht in de jaren 2000 tot en met 2012 vijf jongeren - van toen 13 tot 16 jaar - die aan zijn zorg waren toevertrouwd seksueel te hebben misbruikt. De jongeren, veelal met de nodige problemen vonden al dan niet op instignatie van Juvent, Jeugdzorg of een andere instelling onderdak in de woning van de alleenstaande K.

Volgens de aangevers zouden ze daar door hem seksueel zijn misbruikt. Volgens verklaringen was het normaal dat de jongeren die daar woonden met elkaar naakt in de jacuzzi gingen. Bij die gelegenheid zou K. handtastelijk zijn geweest. Ook werd er volop gedronken en, zo zou een van hen hebben verklaard, had K. gezegd: ,,Seks is lekker en als je wilt experimenteren, ga je gang''. Ook kon het volgens verklaringen gebeuren dat er iemand stomdronken in het bed van K. belandde en wakker werd doordat K. 'aan hem zat te friemelen'.

Tijdens de behandeling kwalificeerde de alles ontkennende K. alle verklaringen als gelogen, perfect op elkaar afgestemd, mooie onzin en verweet hij justitie gelogen en bedrogen te hebben. Donderdag houdt de officier van justitie zijn requisitoir en komt K.'s advocate met haar pleidooi. Voor deze zaak zijn twee dagdelen uitgetrokken omdat K. de behandeling in één keer psychisch niet aankan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W (12-10-2017 om 22:55)
Beste A Misschien beetje moeilijk voor u te begrijpen maar de rechter moet nog uitspraak doen, het zijn aangevers geen slachtoffers. De belangrijkste aangevers hebben een strafblad voor zware delicten. De beschuldigde heeft geen strafblad.
A (12-10-2017 om 11:10)
Beetje raar 2 dagdelen omdat hij het psychisch niet aan kan, en toentertijd de slachtoffers dan?