Nieuwe blusvoorziening emplacement Axel

Toegevoegd: 12-10-2017, 10.41 uur

De voorzieningen werden gisteren officieel opgeleverd.
De voorzieningen werden gisteren officieel opgeleverd.
1
© Foto: ProRail regio Zuid
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Het spoorwegemplacement Axel bij Sluiskil beschikt sinds kort over een nieuwe blusvoorziening. ProRail heeft de installatie woensdagochtend in gebruik genomen.

Op het emplacement wordt ook gewerkt met wagons die zijn beladen met gevaarlijke stoffen. De afgelopen jaren is daarom gekeken naar mogelijkheden om te zorgen voor voldoende bluswater- en bereikbaarheidsvoorzieningen.

In de buurt was echter geen geschikte locatie met oppervlaktewater beschikbaar. Ook bleek het niet mogelijk om waterputten aan te leggen. Daarom heeft ProRail in 2014 samenwerking gezocht met Yara Sluiskil. Bestaande brandblus- en bereikbaarheidsvoorzieningen van Yara bleken uitgebreid te kunnen worden zodat deze ook voor het spoorwegemplacement gebruikt konden worden.

In 2016 is gestart met het aanleggen van de voorzieningen. Inmiddels is parallel aan het emplacement een nieuwe calamiteitenweg gerealiseerd. Zo is volgens ProRail de bereikbaarheid gewaarborgd. Vanuit Yara is nu een natte blusleiding beschikbaar met brandkranen om de 200 tot 250 meter met een minimale capaciteit van 90 kubieke meter per afnamepunt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750