Eis van 2 jaar voor misbruik minderjarigen

Toegevoegd: 12-10-2017, 15.04 uur

Eis van 2 jaar voor misbruik minderjarigen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie W. Suijkerbuijk heeft donderdag de rechtbank in Middelburg verzocht de 60-jarige Vlissinger een gevangenisstraf van twee jaar plus één jaar voorwaardelijk op te leggen vanwege het seksueel misbruiken van minderjarige jongens.

Ook wil Suijkerbuik dat de verdachte 12.400 euro smartengeld gaat betalen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt K. ervan in de jaren 2000 tot 2012 in zijn woning een aantal jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar seksueel te hebben misbruikt. Vijf van hen hebben daarvan aangifte gedaan.

De woning van K. fungeerde als opvanghuis voor jongeren die in de problemen waren gekomen en nergens meer terecht konden. Volgens verklaringen werden ze door K. ontuchtig betast als ze naakt in de jacuzzi zaten of als ze al dan niet dronken in zijn bed wakker werden

K. ontkent alle aantijgingen en doet het af met 'mooie verzinsels' en 'alles is gelogen, het is een complot'. De advocate van K., R. Davidse is van oordeel dat K. moet worden vrijgesproken omdat volgens haar uit alles blijkt dat de verklaringen op elkaar zijn afgestemd en dat er op voorafgaand aan een aangifte al door de jongeren over de vermeende seksuele handelingen is  'vergaderd'. Verder vindt de advocate dat er nogal wat valt af te dingen op de betrouwbaarheid van de getuigenissen.

Uitspraak 26 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nina (14-10-2017 om 09:15)
2 jaar voor het vernietigen van iemands leven, wat is dit een k*t land
Janspommerans (14-10-2017 om 06:44)
Maar 2 jaar? Laat hem net zo lang zitten als het aantal jaren dat hij bezig is geweest....dus zo’n 12 jaar.