Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vogelgriep op pluimveebedrijf Sint Philipsland

Toegevoegd: 13-10-2017, 11.44 uur
Door: Omroep Zeeland

SINT PHILIPSLAND - Bij een pluimveebedrijf aan de Hogeweg in Sint Philipsland is vogelgriep (H5) geconstateerd. Het bedrijf La Solitude met 42.000 legkippen wordt geruimd.


De eigenaar van het pluimveebedrijf La Solitude wil niet reageren, maar bevestigt dat het om zijn bedrijf gaat. Volgens een dierenarts die op het bedrijf aanwezig is aten de kippen de laatste tijd minder en legden ze geen eieren. De dieren zagen er allen wel gezond uit. Na tests bleek er toch vogelgriep aanwezig te zijn op het bedrijf.

Op basis van de Europese regelgeving wordt het bedrijf geruimd. De milde H5-vogelgriep kan muteren tot een zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke variant. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Jaap (14-10-2017 om 16:26)
Er zijn weinig kippen die zoveel ruimte hebben als deze kippen, dus loop niet zo te zeuren. Lopen ze buiten, is het weer niet goed. Heel veel sterkte voor de eigenaar!!
Jaap (13-10-2017 om 15:09)
42.000 kippen : dan vraag je toch om problemen. De manier waarop er kippen worden gehouden is tergen natuurlijk.
meelevende (13-10-2017 om 12:52)
Wat heftig!!Heel veel sterkte toegewenst!!
Cookie-instellingen beheren