Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 82 km

Toestand slachtoffers Middelburg onbekend

Toegevoegd: 14-10-2017, 11.11 uur
Het ongeval in Middelburg.
Het ongeval in Middelburg.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vrijdagavond is een 47-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Langevieleweg in Middelburg nadat hij met zijn auto twee fietsers had geschept. Een 41-jarige man en zijn 6-jarige zoontje raakte daarbij zwaargewond.


Het ongeluk vond rond 19.15 uur plaats. Getuigen verklaarden aan agenten dat de man met zeer hoge snelheid door de straat heeft gereden. Na de aanrijding zijn de man en zijn zoontje door de lucht gevlogen en zwaargewond op de straat terecht gekomen. Diverse omstanders hebben direct eerste hulp verleend in afwachting van de hulpverlening.

Het kind is met de traumaheli naar het Leids Medisch Centrum gebracht en zijn vader naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Onbekend is hoe zij er op dit moment aan toe zijn. De bestuurder van de auto, die ongedeerd is gebleven, bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden.

Op het bureau is bij de verdachte een ademanalyse afgenomen. Daaruit bleek dat hij meer dan twee maal de toegestane limiet heeft overschreden (490 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarna is de man voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd overgebracht en in verzekering gesteld.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De uitkomt hiervan is nog niet bekend. Voor de directe familie en enkele getuigen is slachtofferhulp ingeroepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (14-10-2017 om 12:44)
ik hoop dat hij z,n rijbewijs nooit maar ook nooit meer terug krijgt en auto in beslag word genomen
Joris (14-10-2017 om 12:23)
Ik vrees dat beide slachtoffers blijvend ernstig gehandicapt zullen blijven. Vier ambulances en 2 traumaheli's worden niet opgeroepen voor een gekneusde enkel. Sterkte aan de familie in deze zware tijd.
Cookie-instellingen beheren