Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 82 km

Vrijspraak voor verkrachting meisje (17)

Toegevoegd: 18-10-2017, 18.12 uur
Vrijspraak voor verkrachting meisje (17)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag twee broers vrijgesproken van de verkrachting van een minderbegaafd meisje van 17 jaar. Tegen hen was elk een celstraf van twee jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk geëist. Ook wilde de officier van justitie dat er een schadevergoeding van 1250 euro wordt betaald.


Verdachten in de zaak waren de 34-jarige D. G. en de 27-jarige E. G., beiden afkomstig uit Vlissingen maar momenteel woonachtig in België. E. G. kwam in 2013 met het meisje in contact via een chatsite en de twee spraken af. Hij haalde haar met de auto op bij de locatie van Juvent waar zij verbleef.

Toen het meisje instapte bleken er nog twee anderen (waaronder D. G.) in de auto te zitten. In het voertuig zou ze vervolgens in de buurt van het Walcherse Serooskerke zijn verkracht. De broers ontkenden destijds in alle toonaarden.

In haar vonnis stelt de rechtbank dat er weliswaar wel wettig bewijs is maar dat de overtuiging ontbreekt. Zo zijn er bijvoorbeeld geen sporen aangetroffen die op een seksueel contact moesten duiden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vermaas (19-10-2017 om 17:43)
Hallo, rechter hoe zou de uit spraak van je geweest zijn al het Je eigen dochter was geweest dan ook vrij spraak?Lijkt mijn van niet dan was de zwaarste straf die er bestaat op gelegd Wat is dit voor rechtspraak hier in Nederland
wel een beetje vreemd (19-10-2017 om 10:38)
"In haar vonnis stelt de rechtbank dat er weliswaar wel wettig bewijs is" En dan toch vrijspraak, vreemd hoor. Of zou de rechter familie of vrienden van de daders zijn?
helena (18-10-2017 om 23:11)
belachelijk!!!!!! dat ze hier mee weg komen dus dit wordt maar allemaal zo afgedaan t meisje is wel beschadigd lichamelijk en mentaal voor de rest van haar leven. heel veel sterkte voor dit meisje.
Witte (18-10-2017 om 20:13)
Laten we hopen dat de Rechter dit nooit zal overkomen !!!!!
AntiGSM (18-10-2017 om 19:33)
Kijk, dat is Nederland! Wat een superslap gedoe weer, ik had dit enkele weken geleden al voorspeld en jawel; er loopt gewoon verkrachtend tuig weer vrij rond! En wat zijn ze stoer om zo'n meisje te pakken! Nedreland, alles kan en alles mag, als je maar niet een paar km te hard rijdt met je auto!
Cookie-instellingen beheren