Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil dat ambtenaar 3,5 ton terugbetaalt

Toegevoegd: 19-10-2017, 16.00 uur
OM wil dat ambtenaar 3,5 ton terugbetaalt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De ambtenaar van de gemeente Goes die grootschalige fraude pleegde tijdens haar werk bij de afdeling schuldhulpverlening moet, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 350.000 euro betalen. De vrouw hoorde vandaag ook een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tegen zich eisen.


Bijna zes jaar, van 2010 tot eind 2015  kon de vrouw, de 60-jarige E. S. uit de gemeente Kapelle, vrijwel probleemloos frauderen. Alles bij elkaar ruim 268.000 euro was het. Controle was er niet. Nou ja, haar leidinggevende zette een handtekening en dat was het dan.

De vrouw voerde zichzelf als schuldenaar op in het systeem en gaf opdrachten om betalingen op haar privérekeningen te storten in plaats van die van de schuldeisers. Ook zou ze haar eigen rekeningen/acceptgirokaarten in de dossiers van cliënten hebben gestopt.

Tijdens de behandeling van de zaak kwam naar voren dat de vrouw diep in de relationele problemen zat en dat probeerde te compenseren door leuke dingen voor onder meer haar dochter te doen. Het geld ging overigens niet op aan exorbitante zaken.

Eind 2015 sloeg de afdeling analyse en fraude van de ING-bank alarm en deden twee bureaus in opdracht van de gemeente onderzoek. Met die onderzoeken, plus nog enkele andere kosten, komt de totale claim van de gemeente Goes uit op zo'n 350.000 euro.

Volgens de advocate van de vrouw valt de gemeente Goes ook nog wel het een en ander te verwijten. Zo was er geen enkele controle en leek het dat de gemeente niets had geleerd van een eerdere fraudezaak. En op de claim van 350.000 euro die haar cliënte zou moeten betalen viel ook nog wel het een en ander af te dingen.

Uitspraak 2 november


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
govaars (20-10-2017 om 13:37)
3 jaar in de schuldsanering en alles is vergeten en vergeven. Geen gevangenisstraf voor € 350000,-- stelen en bedriegen, geeft andere ambtenaren een vrijbrief om ook te gaan stelen en bedriegen. Ministers zijn haar al voorgegaan. Een goed voorbeeld doet goed volgen.
Terneuzenaar (20-10-2017 om 12:27)
Veel te lage straf, lachwekkend eigenlijk. Ook deze mevrouw moet met gezicht en naam in de media, aan de schandpaal ermee! Onteigening van woning, vervoer en opgebouwd pensioen lijkt mij een passende maatregeling. Andere tijden, andere wetten!
wim (20-10-2017 om 07:35)
Wat kan een mens toch zo ver en zo lang de het misbruik van andere mensen het geld voor je eigen te gebruiken wat voor een ander is geweest vol houden dat 5 jaar voor het ontdekt werd door de bank, hierdoor word het terug te betalen aan de Gemeente Goes 350.000 euro ze mag wel 100 jaar oud worden om deels te voldoen aan verplichtingen .
frans (19-10-2017 om 22:20)
die vrouw van 60 komt gewoon uit wemeldinge doet of heel de wereld om haar draaid maar is dus blijkbaar gewoon een crimineel die iedereen besteeld zij zal geen mens terugbetalen dat zal wel via de algemene middelen gaan en zelf blijft zij gewoon buiten schot en als de grote madam in een grote auto over wemeldinge rijden
AD. (19-10-2017 om 17:30)
Nu maar hopen dat de mensen die zijn gedupeerd ook alles terug krijgen en het geld niet in de algemene middelen verdwijnd.
Jaap (19-10-2017 om 17:12)
De rol van de accountant blijft onder belicht . Dit heeft 5 jaar voort geduurd. Checkt hij alleen facturen? Let hij niet op de administratieve organisatie? Hij kan dan ook aansprakelijk worden gesteld!
Cookie-instellingen beheren