Weerbericht:
Geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Zondag later zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote oefening geneeskundige dienst defensie

Toegevoegd: 20-10-2017, 11.22 uur
De oefening startte op 9 oktober en er deden ruim 280 militairen mee.
De oefening startte op 9 oktober en er deden ruim 280 militairen mee.
© Foto: Ministerie van Defensie / Jan Dijkstra
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de marinekazerne in Vlissingen is een einde gekomen aan de internationale oefening 'Medic Diamond', gehouden door militairen van de geneeskundige dienst.


Vlak buiten de basis stonden een Nederlands en een Belgisch veldhospitaal. De oefening startte op 9 oktober en er deden ruim 280 militairen mee. De deelnemers trainden hun procedures en medisch handelen. Vanuit Nederland deden militairen van het 400 Geneeskundig bataljon van de landmacht uit Ermelo mee. Dit bataljon levert medische zorg en is wereldwijd inzetbaar voor de gehele krijgsmacht.

Dat nu samen werd gewerkt met België komt voort uit het feit dat Nederland in 2018 weer een rol heeft in de zogeheten EU-Battlegroup (EUBG). Hierin worden meerdere EU-landen vertegenwoordigd. De groep is inzetbaar binnen een straal van 6.000 kilometer rond Brussel.

De samenstelling van de EUBG verandert elk half jaar. In 2018 vormt Nederland samen met België, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk de EUBG. Nederland heeft in de eerste helft van dat jaar ook het commando over de EUBG.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren