Straatrovers dreigden met vuurwapen

Toegevoegd: 21-10-2017, 10.24 uur

Straatrovers dreigden met vuurwapen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De twee personen die vannacht in Hulst werden opgepakt na een reeks straatroven zouden hun slachtoffers hebben bedreigd met een vuurwapen. Dat stelt de politie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen in totaal vijf meldingen binnen van schijnbaar willekeurige slachtoffers die in het centrum van Hulst op straat zouden zijn overvallen. De daders maakten hierbij gebruik van een vuurwapen. Na de meldingen werden agenten uit heel Zeeland opgeroepen om te gaan zoeken naar de daders.

Op verschillende locaties werden controles gehouden en rond 03.15 uur dacht de politie mogelijk de twee verdachten gevonden hebben. De twee zaten bij de Glacisweg in Hulst in een auto en werden middels de zogeheten uitpraatprocedure uit het voertuig gehaald. Ze bleken echter niets met de zaak te maken te hebben en zijn daarom direct weer in vrijheid gesteld.

Bij de controlelocatie aan de Zoutestraat in Hulst werden rond 03.35 uur twee anderen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Kloosterzande en een 17-jarige jongen uit Middelburg. Het duo voldeed aan het signalement dat de slachtoffers van de daders gaven. Een deel van de buit werd bovendien in de auto van het duo terug gevonden. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De politie is nog op zoek naar getuigen en vraagt mensen die slachtoffer zijn gworden zich te melden als zij dit nog niet eerder hebben gedaan.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem de Ollander (12-12-2017 om 22:22)
Een land wat zijn grenzen niet bewaakt gaat naar de Donder.
Hulst (22-10-2017 om 11:45)
Zet die sukkels vrijdagavond maar eens op de markt, dan heb je de rechtbank in Middelburg niet nodig. Waarschijnlijk 20 uurtjes schoffelen (voor de meerderjarige) de kleuter van 17 krijgt waarschijnlijk een gesprekje met paps en mams
Terneuzenaar (21-10-2017 om 12:06)
Werken voor je geld, tuig!
cq (21-10-2017 om 11:49)
Het laat zien de Oost&West Zeeuws Vlaanderen criminaliseerd in sneltrein vaart. Het wordt dus de hoogste tijd het politie apparaat aan te sterken en grootscheepse controle uit te voeren, grensstreken Sluis, Hulst en de sluiproute,s en ......de Wester schelde tunnel. Dan in kaart brengen wat zich er zo al huisvest in zowel West/Oost Zeeuws Vlaanderen met wel dan niet met een uitkering van uit de Randstad bijv? Zal eens een simpel voorbeeld geven, controleer eens bij supermarkten op kentekens ......zomaar eens doen!
EM (21-10-2017 om 10:59)
Het zal je maar overkomen bedreigd worden met een vuurwapen hoop dat ze dat ding ook gevonden hebben en voor beiden lina recta torentijd !
Michelle (21-10-2017 om 10:44)
Snotapen! TBS is hier op zijn plaats!