Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht in problemen door vaste ankerketting

Toegevoegd: 21-10-2017, 19.28 uur
Uiteindelijk is besloten de ankerketting door te knippen.
Uiteindelijk is besloten de ankerketting door te knippen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In de monding van de Westerschelde is zaterdagmiddag een motorjacht in problemen geraakt door een vastzittende ankerketting.


De eigenaar van het 13 meter lange motorjacht kon geen kant meer op en waarschuwde de jachthavenmeester van Cadzand. Die belde op haar beurt de schipper van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens, welke op dat moment juist bezig was met een oefening.

De reddingboot is hierop ter plekke gegaan en éénmaal bij het jacht is een opstapper overgezet om zo de situatie goed te kunnen beoordelen. De ankerlier bleek niet los te krijgen en ook een poging om het anker los te trekken na het aanbrengen van een sleepverbinding mislukte. Daarom werd besloten de ankerketting door te knippen.

Toen dit gebeurd was kon de vierkoppige jachtbemanning zelf verder varen naar Cadzand.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (23-10-2017 om 16:38)
@Reagerard@Popeye, als je ankerketting halverwege in de lier vastzit heb je er weinig aan om het uiteinde los te maken. denk dat het niets met gierigheid te maken heeft maar meer met het feit dat de beste man (of vrouw) geen slijptol of betonschaar aan boord had.
ad van oorschot (22-10-2017 om 14:05)
ja toe val was ik ,mee met de redding boot toen we het hoorde de schiper was al jaren donateur van de knrm we hebben het eerst los te krijgen maar het moest toch woorden geknipt zelf ben ik ook al jaren donateur redder aan wal en daar woord je ge holpen door een redding,s boot ik ben alle dagen bezig voor de knrm
Reagerard (22-10-2017 om 09:08)
Dus de Knrm moest komen omdat de jachteigenaar te gierig was om zijn anker te verspelen. Het uiteinde van je ankerketting kun je op elk schip los gooien. Maar dat kost geld natuurlijk.
Popeye (22-10-2017 om 02:35)
Ketting zonder slampamper? Apart!
Cookie-instellingen beheren