Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijzen ingenomen voor dronken rijden

Toegevoegd: 22-10-2017, 10.03 uur
Rijbewijzen ingenomen voor dronken rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op Schouwen-Duiveland heeft de politie dit weekeinde twee mannen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ze moesten beiden hun rijbewijs inleveren.


Zaterdag werd een 46-jarige man uit Kerkwerve door een getuige aan de kant gezet op de Elkerzeeseweg bij Scharendijke. De getuige had gezien dat de verdachte al slingerend over de rijbaan reed en waarschuwde daarom rond 20.15 uur de politie.

De verdachte bleek zwaar onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 880 Ug/l: vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs vam de man werd ingevorderd en hij kreeg daarnaast een bekeuring. Hij is hierna weeer in vrijheid gesteld.

Zondag werd rond 03.45 uur een 25-jarige man uit Zierikze eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Deze man werd aan de kant gezet toen hij met zijn auto over de Grachtweg in zijn woonplaats reed. Op het bureau blies deze beginnend bestuurde 530 Ug/l: zes keer te veel. Ook hij moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Ook de 25-jarige kreeg een bekeuring.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (25-10-2017 om 15:03)
Alcohol wordt meer geconsumeerd en meer misbruikt dan drugs, onder drugs vallen ook medicijnen neem ik aan? Dan mag 75% van de automobilisten de auto wel laten staan denk ik. Succes dan.
AntiGSM (25-10-2017 om 11:00)
Inderdaad, een hele goeie zaak en moeten ze inderdaad ook doen bij drugs gebruik! Maar (hoe kan het ook anders): ik zal blij zijn als er een wetswijziging er door zou komen dat ze ook rijbewijzen afpakken bij smartphone gebruik achter het stuur, deze lui zijn minstens net zo gevaarlijk en dat niet alleen; ze doen het 100% bewust dus NIET onder invloed van wat dan ook!!
Marco (23-10-2017 om 01:08)
En zó is het Riem. En dan gelijk ook aan mensen die zitten te roken achter het stuur, of een boterham eten of op hun kind zitten te Letten i.p.v op het verkeer. Of mensen die in gedachten verzonken zijn, nog niet wakker zijn na een kort nachtje of mensen die vol overgave aan het meezingen zijn met een liedje dat uit de stereo komt. Daarover trouwens, het zou beter zijn als mensen zowiezo geen radio aan hebben in de auto en met hun ramen open rijden. Dan zijn ze veel meer betrokken met het overig verkeer. Want er zijn veel van die figuren die denken dat de hele verteld om hun draait. Kortom ....... concentratie op waar je mee bezig bent, deelnemen aan het (drukke) verkeer.
Peet (22-10-2017 om 16:12)
En weer word er alleen maar op drank gecontroleerd lekker makkelijk hé politie alleen maar blazen niet gevaarlijk en moeilijk zoals drugs.. Bang voor de allochtone medemens ofzo ???? Mijn buurman rijd elke dag rond en blowt heel de dag ( zoals alle bekende types ) dus gewoon 24 uur uur onder invloed en lacht iedereen en elke alcohol controle uit.. Hij gaat rustig met 4 blowtje's op rondje staddoen in de nacht en niemand maakt hem wat.. Zou de politie zelf ook blowen dat ze dat allemaal toestaan ?? Sinds dit jaar hebben ze allemaal een speeksel test voor drugs en ik heb er nog NOOOOOIT 1 gelezen het gebruikt word.. Bij de coffeshop rijden ze blowend achter stuur weg en dat mag gewoon !!!!!!!!!!
Kees (22-10-2017 om 12:29)
Het wordt tijd dat er een wet komt dat rijbewijzen voorgoed worden ingenomen!
Rien (22-10-2017 om 11:19)
Goed zo, en laat ze maar zwaar "bloeden", de straffen kunnen wat mij betreft niet hoog genoeg zijn (en doe ook eens wat aan rijden onder invloed van drugs).
Cookie-instellingen beheren