Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 92 km

Inzamelingsactie voor gewonde vader en zoon

Toegevoegd: 23-10-2017, 20.10 uur - Update: 23-10-2017, 20.15 uur
Het ongeluk gebeurde op vrijdagavond 13 oktober.
Het ongeluk gebeurde op vrijdagavond 13 oktober.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op internet is een actie gestart om de familie financieel te ondersteunen waarvan de vader en een zoon op anderhalve week terug zwaargewond raakten bij een ongeluk in Middelburg.


Vader Jeppe (41) en één van de kinderen uit het gezin, de 6-jarige Mees, werden op de bewuste vrijdagavond 13 oktober op de Langevieleweg in hun woonplaats aangereden door een dronken 47-jarige automobilist uit Roosendaal.

Via de website www.doneeractie.nl wordt nu gevraagd om donaties. Familie en vrienden van moeder Lianda de Lange zijn de actie gestart en schrijft op de pagina dat de vader door het ongeluk vermoedelijk ook blijvend hersenletsel heeft opgelopen en dat de gevolgen van het ongeluk nog niet precies zijn te overzien.

Volgens de schrijvers van de oproep is de impact op het gezin enorm, mede omdat moeder Lianda kampt met lichamelijke beperkingen als gevolg van een ander zwaar ongeval. De organisator schrijft dat het gezin zal worden geconfronteerd met veel onvoorziene kosten en zullen die niet altijd worden gedekt door verzekeringen. Daarnaast kan uitbetaling van een letselschadeclaim lang op zich laten wachten.

Inmiddels stromen de donaties binnen. Via de website was rond 20.15 uur al ruim 16.000 euro opgehaald. Overigens gaat een deel daarvan naar de beheerders van de website.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (29-10-2017 om 11:12)
Nederland doet massaal mee aan allerlei z.g; goede doelen loterijen, die mogen 40 % van de inleg gebruiken voor prijzengeld en de dekking van de onkosten. En met een partijtje dik betaalde managers is die 40 % echt niet zo veel.
Geen cent tevee eeh!!! (29-10-2017 om 08:37)
Waarom maakt men zich wel druk om de zogenaamde verdiensten en niet over de kosten die het platform kwijt zijn aan ontwikkeling, beheer en hosting. Wat nog erger is dat men het blijkbaar inmiddels al heel normaal vind om bankkosten en belasting te betalen terwijl je iemand wil helpen en al meerdere keren belasting hebt betaald over de eigen inkomsten. slim hoor......
diana (26-10-2017 om 11:57)
Het zou mooi zijn, als iemand dit gratis op poten had gezet, maar dat is niet gebeurd, nu doet iemand het , en komt er geld binnen, en daar gaat t toch om. Van mij hoeft ook niemand er aan te verdienen, maar het is nu eenmaal een feit , dat het in dit geval zo is, de mensen zullen toch blij zijn met alles wat over is voor hun ! Maar niemand houdt mensen tegen die een gratis actie op touw willen zetten...toch ?
diana hamelink (26-10-2017 om 11:51)
Ik vind het ook niet nodig dat deze mensen eraan verdienen, maar anders was er geen doneer actie gekomen en wat ik bedoel is, dat er nu WEL geld binnenkomt voor de getroffenen, ook al is dat minder dan daadwerkelijk binnenkomt. Er komt geld binnen, wat ze nodig hebben, mensen die het zelf in de bus willen doen, prima, maar dan moet je wel weten waar ze wonen, en of men daar op zit te wachten, die mensen aan huis.......
H.W. de Keizer (25-10-2017 om 17:32)
ook ik wil graag dit getroffen gezin bijstaan, echter dat een deel , hoe klein ook, naar de beheerders gaat houd mij tegen. Dan ga ik het liever persoonlijk in de brievenbus doen. Je hoort niet te verdienen aan het leed van een ander.
Henk Hopjes (25-10-2017 om 14:09)
@diana Het zal best zo zijn dat "niemand iets voor niets doet" maar volgens mijn berekening heeft doneeractie.nl op het moment van schrijven 8273 euro opgestreken met deze actie, dat komt neer op 12% van het bedrag. Dat is een fors bedrag voor de minimale hoeveelheid kosten die zij hebben om dit te realiseren. Ik vraag me af of mensen die in hun vrijgevigheid 5 euro gedoneerd hebben weten dat zij werkelijk 3,61 euro hebben gegeven omdat bij dat bedrag de site bijna 28% van het bedrag incasseert.
Cookie-instellingen beheren