Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 193 km

Goesenaar krijgt taakstraf voor schennispleging

Toegevoegd: 24-10-2017, 20.38 uur
Goesenaar krijgt taakstraf voor schennispleging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 31-jarigee Goesenaar R. H. een taakstraf van dertig uur opgelegd voor schennispleging.


Midden februari van dit jaar stond hij - volgens eigen zeggen - te plassen op het station in Rilland en toen hij zich omdraaide zag een meisje zijn geslachtsdeel. Dat H. ook een minder begaafd meisje zou hebben verkracht achtte de rechtbank echter niet bewezen, omdat uit niets was gebleken dat het tegen haar wil was gebeurd en er ook niet was gebleken dat er enige vorm van bedreiging of geweld was gebruikt, de voorwaarden voor verkrachting.

Voor beide feiten was twee wekengeleden een gevangenisstraf van twee jaar plus zes maanden voorwaardelijk tegen hem geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (25-10-2017 om 14:14)
Ja, een taakstraf, omdat er niet bewezen is dat de verkrachting plaats heeft gevonden. In Nederland is men onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Maar aangezien hij heeft toegegeven dat hij stond te urineren op het station zou ik op zijn minst een boete voor wildplassen er bij willen zien.
jawel hoor; weer een taakstrafje (24-10-2017 om 21:15)
Jawel hoor; weer een taakstrafje! Soms lees je dat de straffen in Nederland helemaal niet zo laag zouden zijn dan dat het dikwijls lijkt, maar ik lees toch opvallend vaak dar er taakstrafjes uitgedeeld worden. Overigens blijf ik het vreemd vinden; werken is toch geen straf? Kom op zeg.
Cookie-instellingen beheren