Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 165 km

Veel vrachtwagenchauffeurs in overtreding

Toegevoegd: 25-10-2017, 12.25 uur
De ILT inspecteerde 222 voertuigen en constateerde ruim 70 overtredingen.
De ILT inspecteerde 222 voertuigen en constateerde ruim 70 overtredingen.
© Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een driedaagse transportcontrole heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bij maar liefst een derde van de gecontroleerde vrachtwagens één of meerdere overtredingen geconstateerd. Dat is vanochtend bekendgemaakt.


De inspectiedienst controleerde op Walcheren en in Zeeuws-Vlaandereren in totaal 222 voertuigen. Er werden ruim 70 overtredingen geconstateerd. De meeste overtredingen betroffen volgens de dienst de rij- en rusttijden. In totaal 33 chauffeurs waren hierbij in overtreding.

Volgens een woordvoerder lag het aantal overtredingen van de rij- en rusttijden overigens opvallend hoger dan het landelijk gemiddelde van andere controles. In Zeeland ging het namelijk om bijna 15 procent, landelijk ligt dit tussen de 10 en 12 procent.

De inspecteurs stelden verder 11 maal vast dat de tachograaf was gemanipuleerd en dat 8 vrachtwagens waren overbeladen. “De resultaten van de driedaagse actie zijn voor de ILT aanleiding om deze controle binnen afzienbare tijd te herhalen”, zo laat de woordvoerder weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwsvlaamse (25-10-2017 om 14:01)
Dus is men gewaarschuwd de volgende controle minder of toch nog overtreden van de wet, dan een vette bekeuring, is het dat waard!?!?
Peet (25-10-2017 om 13:50)
En hoe zit het met de boete's ? Worden de Roemenen en Litouwers ook echt gestraft of is het weer zelfde liedje dat oosteuropeanen de boete's nooit betalen en geen 1 incassobureau daar naar toe gaat om te innen ??? Ik weet nog het journaal van 3 jaar geleden dat justitie al die boete's wist omdat ze NIET te innen zijn ? En wij hollanders mogen direct betalen anders ben je je truck kwijt of loonbeslag !! Wij hollanders moeten verplicht 49 uur wekend rust hebben op de standplaats van het bedrijf, VERPLICHT. en die oosteuropeanen blijven gewoon bij een tankstation hier staan in het weekend !! Ook die moeten terug weekend houden in land van herkomst en dat word wel gedoogd !! Niet je boete betalen en gewoon rechtszaak aanspannen !!!!!
boy (25-10-2017 om 13:15)
dat is nog maar t topje van de ijsberg.
harry (25-10-2017 om 13:01)
kom alstublieft eens kijken en vrachtwagens controleren in Vlissingen-Oost / Nieuwdorp! Sowieso kan de politie daar al flink cashen omdat 110% van de chauffeurs er met hun telefoon in de hand achter het stuur zit.Levensgevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren