Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 57 km

Agenten trekken wapen bij aanhouding Vlissingen

Toegevoegd: 25-10-2017, 19.23 uur - Update: 25-10-2017, 20.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Woensdag aan het eind van de middag is een 27-jarige man uit Oost-Souburg in de Van de Spiegelstraat in Vlissingen aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen. Bij de aanhouding hebben agenten hun wapen getrokken.


Omstreeks 17.15 uur belt een man naar de meldkamer van de politie en deze vertelt dat hij zojuist voor zijn woning in de Bloemenlaan door een man is bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens zou deze op de fiets zijn vertrokken richting de Paul Krugerstraat. Een aantal agenten worden naar het incident gestuurd om de verdachte aan te houden.

Op een gegeven moment ziet een hondengeleider de man fietsen op de Paul Krugerstraat in de buurt van De Lannoystraat. Agenten naderen de man, die inmiddels in de Van de Spiegelstraat is aangekomen, omzichtig met getrokken vuurwapen. Omstanders worden gevraagd om vrij baan te maken.

De verdachte is om 17.25 uur volgens een speciale aanhoudingsprocedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden. Hij moest op straat knielen en zijn handen in zijn nek houden. Daarna is hij geboeid afgevoerd naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De man is een bekende van de politie. Hij heeft verschillende geweldszaken op zijn naam staan.

Bij de verdachte is geen vuurwapen gevonden. Een uitgebreide zoektocht in de directe omgeving heeft ook geen resultaat opgeleverd. Om uit te sluiten dat de man het vuurwapen in één van de ondergrondse afvalcontainer heeft gegooid, worden deze door de gemeentelijke reinigingsdienst in een vrachtwagen geleegd. De inhoud wordt op een terrein aan de Edisonweg nader onderzocht


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750