Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hardleerse bestuurder opgepakt bij Lewedorp

Toegevoegd: 25-10-2017, 19.59 uur
Vandaag is de automobilist aangehouden.
Vandaag is de automobilist aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

LEWEDORP - De politie is in de afgelopen weken tot keer toe een achtervolging gestart van een Honda Prelude in Goes. Vandaag is de automobilist aangehouden.


De bestuurder van 22 jaar uit Hansweert reed terwijl het rijbewijs eerder was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. Beide keren herkenden de agenten de jongeman als zijnde de bestuurder. Omdat tijdens beide achtervolgingen gevaarlijke situaties ontstonden voor andere weggebruikers werden de achtervolgingen gestaakt.

Vandaag zag een agent de auto weer rijden op de Rijksweg in Kapelle. Een onopvallend politievoertuig heeft de man gevolgd totdat er meer herkenbare politievoertuigen in de buurt waren. Een motoragent heeft de Honda een stopteken gegeven. De bestuurder zag dat hij in de minderheid was en gaf zich over. Hij is op de parkeerplaats van het tankstation naast de A58 bij Lewedorp aangehouden.

De auto bleek niet verzekerd te zijn en is in beslag genomen zodat de bestuurder er ook niet meer mee kan rijden. Verder bleek de bestuurder onder invloed van amfetamine te zijn en had hij nog een gevangenisstraf van zeven dagen open staan.

 Na verhoor is hij overgebracht naar Torentijd in Middelburg om zijn zeven dagen uit te zitten. Naar aanleiding van de achtervolgingen werd de bestuurder ook gehoord voor het negeren van het stopteken en diverse snelheidsovertredingen. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (30-10-2017 om 15:43)
10 jaar rijontzegging !, deze man brengt iedereen in gevaar, niet alleen door zijn rijstijl, maar ook zijn drugsgebruik ! Tijdje achter tralies helpt misschien nog !
AntiGSM (28-10-2017 om 11:16)
Ik voel een taakstrafje aankomen, beste mensen dit is Nederland, beter wordt het niet! Zulke figuren kunnen hier jaren mee doorgaan, ze kopen weer een auto voor een paar honderd euro en ze rijden weer. Handhaving is er bijna alleen op snelheid dus de kans dat je aangehouden wordt is ontzettend klein.
Vlissinger (27-10-2017 om 08:58)
Betekend dus ook, dat als hij een ander persoon had geraakt er geen verzekering was om te verhalen. Lekker figuur is dat ! Goed en lang straffen
@bluppy (27-10-2017 om 00:16)
Iemand die bij verstek is veroordeeld? Iemand die zich had moeten melden maar dit niet deed? Als u nog meer vragen heeft zal ik die ook beantwoorden.
wim (26-10-2017 om 19:25)
Goed werk van politie om die knul aan te houden wat gebleken is niet zo gemakkelijk is geweest maar tenslotte toch gestopt, als je leest waar hij voor verantwoord is geweest en nu gelukkig aangehouden is en eerst de 7 dagen uit moet zitten zou ik zeggen je nieuwe straf die je nu verdiend heeft door alle gevolgen van dien word 7 jaar uit te zitten..
john (26-10-2017 om 09:42)
Sjonge jonge wat een kneus. Niks in orde, gare Honda.... zo iemand jarenlang rijverbod geven en hele dikke boete + in dienst van de samenleving taakstraf opleggen. Wat een loser...
Cookie-instellingen beheren